Connect with us

Sanatate

Vâscul, o plantă magică de Crăciun

Published

on

vâscul, o plantă magică de crăciun Vâscul, o plantă magică de Crăciun vascul

In traditia romaneasca, este foarte importnat ca de Craciun sa ai vasc in casa, care este considerat o planta magica. El cheama norocul si belsugul, indeparteaza bolile, ghinionul si demonii, cat si certurile din familie, ajutand la mentinerea armoniei.

 

vascul vâscul, o plantă magică de crăciun Vâscul, o plantă magică de Crăciun vascul 1024x569

Vâscul este o plantă magică, cunoscută şi sub numele de creanga de aur. Are puteri miraculoase şi o semnificaţie sacră în folclorul românesc și nu numai. .

Verdele plin de viata al frunzelor de vasc, stralucirea proaspata a fructelor sale maturizate in miezul iernii – cand toate celelalte plante dorm – sunt strans legate de Nasterea Mantuitorului, a celui care a trezit si a daruit viata vesnica inimilor oamenilor care au primit harul Sau. De altfel, cununa din frunze uscate de vasc se pastra tot anul, fiind deopotriva protector al casei de rele si leac pentru diferite boli.

Și astăzi, în ajunul sărbătorilor de iarnă, oamenii îşi împodobesc casele cu vâsc ca simbol al bucuriei şi pentru pacea sufletească.

Advertisement

Există, de aemenea, și multe descantece si ritualuri prin care tinerele isi afla ursitul cu ajutorul acestei plante. Se spune că femeii care i se pun crengute de vasc sub perna in noaptea din Ajunul Craciunului, i se va descoperi negresit in vis sotul harazit.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *