Connect with us

Actualitate

În anul 2023, noi cărți, ziare și reviste la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Published

on

Biblioteca judeteana alba  În anul 2023, noi cărți, ziare și reviste la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Albatv Biblioteca judeteana alba

Numărul utilizatorilor de servicii de bibliotecă depinde foarte mult de modul echilibrat în care se înnoiesc colecțiile bibliotecii, astfel încât informația din diverse domenii să fie cât mai proaspătă iar lectura de loisir să țină pasul cu noutățile editoriale. De aceea, într-o bibliotecă, un loc important îl are serviciul de achiziții, care se constituie în principala sursă de înnoire a colecțiilor, alături de donații și depozit legal.

În anul 2023, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat un număr total 3299 titluri de carte, respectiv un număr de 4425 de unități de bibliotecă (cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc.) cărora li se alătură 1821 unități de bibliotecă primite prin donații, 8 abonamente la ziare și reviste și un număr de 108 unități de bibliotecă primite cu titlul de depozit legal.

Având în vedere că marea parte a colecțiilor au fost înnoite și completate prin achiziție, în anul 2023 a fost cheltuită suma de 175190,82 lei și au rămas necheltuiți 24809,18 lei, prin apariția ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 90 din 27 octombrie 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență.

Politicile privind achiziția și donația de unități de bibliotecă au la bază regulamente adoptate de către consiliul de administrație al bibliotecii, astfel încât ambele servicii să se facă echilibrat iar documentele achiziționate să poată furniza o arie largă de cunoștințe din toate cele opt domenii găzduite de bibliotecă. Informarea privind producția editorială se face în cadrul activităților de animație de bibliotecă, a târgurilor de carte, prin intermediul întâlnirilor directe cu editorii, scriitorii și librarii, prin sondarea pieței sau prin consultări directe cu utilizatorii.

Advertisement

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă în continuare cititorii, de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc. ce pot fi împrumutate la domiciliu sau în regim de sală de lectură.

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *