Connect with us

Eveniment

Protest la Sebeş

Published

on

Nemultumiti de poluarea din zona, cetatenii municipiului Sebes au iesit ieri in strada. Inarmati cu pancarte, acestia au scandat “Opriti poluarea”, “Sanatate, nu profit!”

protest

Cetatenii municipiului Sebes au ajuns la capatul rabdarii dupa ce, de ani buni se lupta cu aceeasi problema: poluarea. Vestea ca in oras se va deschide o noua fabrica de formaldehida cu o capacitate de 60.000 de tone/an, i-a determinat pe oameni sa iasa in strada. In jur de 2.000 de persoane au participat la mitingul impotriva poluarii. Acestia au marsaluit pe strazile municipiului Sebes incepand din fata primariei, pana la sediul fabricii de prelucrare a lemnului.

Actiunea de protest de la Sebes a fost organizata de catre Grupul de initiativa Civica Sebes cu sustinerea mai multor organizatii ecologice din zona. Protestatarii considera ca noua fabrica de formaldehida, cu o capacitate de 60.000 de tone pe an ar pune intr-un mare pericol viata locuitorilor din aceasta zona. Locuitorii muncipiului Sebes ameninta cu proteste in fiecare saptamana, pana cand se vor lua masuri urgente in acest caz.

Kronospan este cel mai mare producator de placi pe baza de lemn din Romania. Investitiile in tara noastra au inceput in anul 2004, existand doua unitati de productie la Sebes si Brasov si un centru logistic la Constanta.

Pe langa platforma de prelucrare a lemnului, la Sebes, Kronospan detine si o fabrica de formaldehida care produce 30.000 de tone pe an. În urmă cu cinci ani, compania a mai avut o tentativă de construire a unei fabrici noi de formaldehidă, însă atunci, în urma unor proteste ale localnicilor şi a unor controale ale autorităţilor, s-a stabilit că firma nu a respectat procedurile legale şi nu avea toate autorizaţiile necesare construcţiei, fiind nevoită să demoleze instalaţia.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Poliţiştii din Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul

Published

on

prohibitie tarnava blaj craciunelu albatv

Poliţiştii din Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 15 mai 2022, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce pescuia în albia râului.

Faţă de bărbat, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Continue Reading

Eveniment

Spectacol extraordinar de teatru pentru copii la cinema, în Alba Iulia, în weekendul 14-15 mai

Published

on

cinema

„Micuța Dorothy”, o producție a Operei Comice pentru Copii

Hai la teatru în orașul tău! Duminică, 15 mai, de la ora 12:00, locuitorii orașului Alba Iulia sunt invitați să urmărească pe marele ecran al cinematografului Inspire Cinema din Alba Mall proiecția spectacolului extraordinar „Micuța Dorothy”, o producție a Operei Comice pentru Copii.

La nivel național, pe 15 mai, de la ora 12:00, spectacolul va fi proiectat în 20 de cinematografe partenere ale campaniei „Hai la teatru în orașul tău!” din 15 orașe: Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, București, Buzău, Craiova, Focșani, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Târgu Mureș și Vaslui. Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrulacinema.ro sau offline, de la casele de bilete ale cinematografelor.

Cu o distribuție impresionantă, musicalul „Micuța Dorothy” semnat de Marius Țeicu după un libret de Sivia Kerim reprezintă o producție demnă de cele mai mari scene ale lumii. Opera Comică pentru Copii este o instituție de cultură unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, care își trece în portofoliu o listă spectaculoasă de premii naționale și internaționale.

Teatru la Cinema oferă o alternativă și iubitorilor de teatru care nu pot fi prezenți în sala de cinema, celor care nu au un cinematograf în localitatea lor sau românilor din străinătate. Astfel, iubitorii de teatru de pretutindeni pot urmări ONLINE, din confortul propriei locuințe, spectacolul „Micuța Dorothy”, pe platforma de streaming www.scenatv.ro la data și ora la care va fi proiectat în cinematografe. Biletele pot fi achiziționate atât de pe www.teatrulacinema.ro, cât și de pe www.scenatv.ro.

Vizionare plăcută!

Mulțumim partenerilor media care s-au alăturat campaniei „Hai la teatru în orașul tău!”:

Pentru orice alte informații suplimentare considerați necesare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la telefon: 0766 917 688, email: nicoleta@bestcommunities.ro. Persoană de contact: Nicoleta Puiu.

Continue Reading

Educatie

ACȚIUNILE PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ELEVILOR CONTINUĂ

Published

on

polita siguranta copii

În perioada 9 – 13 mai 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au desfășurat 15 activităţi informativ-preventive, dedicate elevilor.

Peste 390 de elevi ai Școlilor Gimnaziale „Roşia de Secaş”, „Singidava” Cugir, „Iosif Pervain” Cugir, „Ion Breazu” Mihalţ și ai Școlii Primare Tău, au fost provocați la dezbateri care au vizat creșterea siguranței lor.

Elevilor le-au fost oferite și explicații legate de răspunderea penală și consecințele juridice ale implicării în fapte penale, în scopul formării unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive.

siguranta scoli copii politia

Totodată, le-a fost explicat conceptul de bullying/cyberbullying și au fost ajutați să identifice situațiile de risc.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi cei ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă traficul de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale şi formele de violenţă la care poate fi supusă victima, măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime, precum şi riscurile la care se expun în cazul consumului şi traficului de droguri.

Copiii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor.

Acțiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, continuă.

Continue Reading

Ultimele știri