Connect with us

Actualitate

IONUŢ ZINCĂ (CS Unirea Alba Iulia) – campion al Europei de Sud Est la orientare

Published

on

ionut zinca campion orientare  IONUŢ ZINCĂ (CS Unirea Alba Iulia) – campion al Europei de Sud Est la orientare ionut zinca campion orientare

Peste 600 de sportivi din 25 de țari au luat startul în perioada 25-28 august, la Sibiu, Rucăr, Sâmbăta de Sus și Victoria (județul Brașov), la competițiile de orientare din cadrul Campionatelor Europei de Sud Est (SEEOC) şi Campionatelor Naționale.

Campionatele Europei de Sud Est au cuprins, în ordinea desfăşurării, probele de sprint, lungă distanță (LD), ștafetă și medie distanță (MD). În paralel au fost decernate şi medaliile în cadrul campionatelor naţionale în cele 3 probe individuale,  excepţie făcând proba de ștafetă.

Din  lotul naţional de seniori care a reprezentat Romania la această competiţie a făcut parte şi Ionuţ ZINCĂ sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia şi liderul acestei echipe de ani buni.

Proba de sprint a seniorilor a fost câştigată de Kacmaz Ahmet din Turcia cu timpul de 12 minute şi 37 secunde. Ionuţ Zincă s-a clasat pe locul secund la 52 de secunde de învingător, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urcat Anatoli Fumiciov din Moldova cu timpul de 13 minute şi 57 secunde.

Advertisement

În proba de Lungă distanţă, Ionuţ a fost imperial luându-şi revanşa din ziua precedentă şi a câştigat cursa cu timpul de 80 de minute şi 18 secunde, cu peste 3 minute şi jumătate faţă de următorii clasaţi.

La Ştafetă, sportivul unirist a alergat pe ultimul schimb al ştafetei reuşind cu un „finish” foarte strâns să urce echipa României pe locul 2, cu doar 4 secunde în faţa reprezentanţilor Turciei. Proba de ştafetă a fost câştigată de reprezentativa Moldovei care a avut în componenţă trei fraţi, lucru foarte rar întâlnit, în general în orice disciplină sportivă.

orientare campion ionut zinca  IONUŢ ZINCĂ (CS Unirea Alba Iulia) – campion al Europei de Sud Est la orientare orientare campion ionut zinca 1024x724

Aceste rezultate i-au adus lui Ionuţ ZINCĂ şi titlurile de campion naţional în probele de Sprint şi Lungă distanţă.

Şi ceilalţi componenţi ai CS Unirea Alba Iulia au avut clasări în apropierea podiumului îndeosebi în proba de Medie distanţă în care Tamas BOGYA a terminat pe locul 4 la doar 22 de secunde de locul 3. În aceiaşi probă Radu MILEA s-a clasat pe locul 7.

Şi în competiţiile Masters sportivii unirişti au avut evoluţii bune. Astfel Paul Brabiescu a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Campionatul Europei de Sud Est, categoria 40 ani.

La campionatele naţionale Masters sportivii au reuşit să strângă 5 medalii, din care 2 de aur, 1 de argint şi 2 de bronz.

Advertisement

Suntem mulţumiţi şi mândri pentru aceste rezultate obţinute după muncă asiduă şi sacrificii. Mulţumim Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul oferit pentru participarea la această competiţie de anvergură!

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *