Connect with us

Actualitate

Campanie de strângere de semnături în vederea revizuirii Constituţiei, în scopul eliminării privilegiilor și inechităților existente în prezent în sistemul național de pensii. Forța Dreptei

Published

on

forta dreptei albatv.ro  Campanie de strângere de semnături în vederea revizuirii Constituţiei, în scopul eliminării privilegiilor și inechităților existente în prezent în sistemul național de pensii. Forța Dreptei forta dreptei albatv

Parlamentarii Forţa Dreptei doresc să adune numărul necesar de semnături pentru modificarea legii fundamentale până la sfârșitul acestui an.

Forța Dreptei va începe o campanie de strângere de semnături în vederea revizuirii Constituţiei, în scopul eliminării privilegiilor și inechităților existente în prezent în sistemul național de pensii.

Din această perspectivă, solicităm introducerea expresă în Constituția României a obligativităţii calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi exclusiv în baza principiului contributivităţii.

Forța Dreptei susține aplicarea ad literam a principiilor constituționale esențiale, potrivit cărora „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări” și „Nimeni nu este mai presus de lege”.

În aceste condiții, nu putem fi de acord cu acordarea niciunui tip de privilegiu, pentru nicio o categorie profesională, fapt contrazis de legea pensiilor speciale, votată luni de plenul Camerei Deputaților.

Advertisement

Campania de semnături pentru revizuirea Constituției își propune introducerea în legea fundamentală a explicitării principiului egalităţii în faţa legii, astfel încât unica modalitate de calcul al pensiilor să fie numai în baza principiului contributivităţii.

Deputat FORȚA DREPTEI ALBA,

DANIEL-GHEORGHE RUSU

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *