Connect with us

Actualitate

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR MARCATĂ LA SEBEȘ

Published

on

ZIUA MUZEELOR sebes  ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR MARCATĂ LA SEBEȘ ZIUA MUZEELOR sebes

Astăzi, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Celebrarea în fiecare an, în data de 18 mai, a acestor instituții este una dintre numeroasele inițiative ale Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), o organizație neguvernamentală, cu sediul la Paris, înființată în 1946, care îi reunește pe profesioniștii din domeniul muzeal și care se angajează să conserve şi să valorifice, în beneficiul publicului, patrimoniul cultural şi natural mondial, prezent şi viitor, material şi imaterial.

Prin această inițiativă, care datează din anul 1977, ICOM a urmărit să atragă atenția opiniei publice asupra contribuției pe care muzeele și-o aduc la dezvoltarea generală a societății. Totodată, Ziua Internațională a Muzeelor este o bună oportunitate pentru muzee să-și facă cunoscută activitatea și, în același timp, să strângă legăturile cu publicul fidel.

În fiecare an, ICOM propune o temă generală, la care muzeele pot subscrie prin activitățile pe care le organizează pentru a celebra această zi.  Anul acesta tema propusă de ICOM este „Muzeele, sustenabilitate și bunăstare”, inițiatorii dorind să implice aceste instituţii în modelarea și în crearea unui viitor durabil, prin elaborarea de programe educaționale, cercetare şi expoziții, urmărindu-se sensibilizarea comunităţilor în acest sens.

Muzeul Municipal „Ioan Raica Sebeş” şi Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm vor celebra şi ele această zi, şi doresc să o facă împreună cu publicul lor. Sunteţi aşteptaţi să le vizitați, între orele 9.00 și 16.00. Intrarea este liberă!

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *