Connect with us

Educatie

Studentii straini ar vrea sa vina sa studieze la Universitatea din Alba Iulia dar nu pot

Published

on

studentii nu primesc viza1

Intr-o conferinta de presa, ce a avut loc astazi in Sala Senatului Universitatii „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia, rectorul Daniel Breaz a vorbit si despre problema pe care o intampina studentii straini in acordarea de vize, atunci cand aleg ca si destinatie pentru studiu, Alba Iulia.

Peste 7.000 de tineri, din toate colțurile lumii își găsesc anual, pentru studii de licență, masterat sau doctorat, câte un loc în instituțiile de învățământ superior din Romania. Printre Universitățile, către care studenții străini își îndreaptă atenția și interesul, se numără și Universitatea albaiuliană. Prin specializările oferite, ea atrage, anual, circa 50 de studenți. Însă, există, în acest sens, și anumite impedimente, care vin din partea Ministerului de Resort, responsabil pentru acordarea vizelor.

Pentru ca numărul de studenți străini să crească, din toamnă Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia se va axa și pe programe în limba engleză.

Cert este că acești studenți străini contribuie anual la bugetul Universității cu sume importante.

În total, numărul de locuri disponibile pentru studenții străini, se ridică undeva la 300-400. Iar, eforturile care se depun pentru încadrarea acestora și promovarea Universității albaiuliene, sunt de apreciat și lăudat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Educatie

ACȚIUNILE PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ELEVILOR CONTINUĂ

Published

on

polita siguranta copii

În perioada 9 – 13 mai 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au desfășurat 15 activităţi informativ-preventive, dedicate elevilor.

Peste 390 de elevi ai Școlilor Gimnaziale „Roşia de Secaş”, „Singidava” Cugir, „Iosif Pervain” Cugir, „Ion Breazu” Mihalţ și ai Școlii Primare Tău, au fost provocați la dezbateri care au vizat creșterea siguranței lor.

Elevilor le-au fost oferite și explicații legate de răspunderea penală și consecințele juridice ale implicării în fapte penale, în scopul formării unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive.

siguranta scoli copii politia

Totodată, le-a fost explicat conceptul de bullying/cyberbullying și au fost ajutați să identifice situațiile de risc.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi cei ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă traficul de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale şi formele de violenţă la care poate fi supusă victima, măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime, precum şi riscurile la care se expun în cazul consumului şi traficului de droguri.

Copiii s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor.

Acțiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, continuă.

Continue Reading

Educatie

Lansări și prezentări de carte, Editura Eikon, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Published

on

lansare de carte

Luni, 16 mai 2022, de la ora 17.00, sunteți invitați la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, pentru a vă întâlni cu scriitorii albaiulieni Georgeta Orian, Monica și Dorin Opriș, alături de A.T. Branca, Vianu Mureșan și Christian Crăciun, în cadrul unui eveniment cultural ce își propune mai mult decât o prezentare de carte, mai mult decât o întâlnire fericită între editor, autori și cititori.

Vă propunem așadar să luați parte la un efervescent dialog cultural între cei care sporesc literatura contemporană și cei care o consumă.

Scriitorii Editurii Eikon vor fi însoțiți de editorul Valentin Ajder, moderatorul evenimentului, ocazie cu care, dincolo de volumele autorilor invitați, vor fi prezentate și alte publicații ale editurii, care au văzut lumina tiparului din 2021 și până astăzi, alături de întreaga colecție Lucian Blaga a editurii, tot ce au publicat de-a lungul timpului, cu și despre marele poet sărbătorit în aceste zile.

Invitat special la activitatea culturală de luni, președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, domnul Cornel Nistea, va oferi publicului mai multe și pertinente informații de specialitate privind volumele în discuție, despre autori și condiția scriitorului albaiulian contemporan.

Evenimentul de luni, 16 mai 2022, are loc în cadrul proiectului 3.21 Scriitori în dialog cu publicul românesc, în conexiune cu proiectul 4.1 Lucian Blaga, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Continue Reading

Actualitate

Dăruirea, aprofundată în compania părintelui Pimen, de la mănăstirea Oarța de Sus, mâine, la seratele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Published

on

Seratele bibliotecii -mai 2022

Vineri, 13 mai 2022, de la ora 18.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a părintelui Pimen, de la mănăstirea din Oarța de Sus, cu cei care aleg să participe la Seratele bibliotecii, un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, susținut în parteneriat cu Asociația „Sfânta Maria Magdalena”.

Seratele bibliotecii se desfășoară sub forma unor întâlnirilor periodice ale membrilor comunității, în care se dezbat diferite teme culturale, sociale și morale, de interes public, însoțite de muzică, poezie, lecturi, artă în general, promovând colecțiile bibliotecii.

Tema întâlnirii de mâine este „Despre dăruire”, iar schimbul de idei, simțiri și opinii va fi completat armonios, ca de fiecare dată, de momente muzicale și de lectură. În acest sens, din colecțiile Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba au fost selectate cărți potrivite, care vor fi prezentate publicului ca punct de plecare al dezbaterilor, cititorii având ulterior posibilitatea de a veni să le împrumute, în cunoștință de cauză.

Vă invităm așadar să profitați alături de noi de acest prilej de bucurie spirituală, afirmare și dezvoltare a personalității, precum și a abilităților de comunicare, într-un mediu prietenos și deschis. Intrarea la eveniment este liberă.

Continue Reading

Ultimele știri