Connect with us

Educatie

Studentii straini ar vrea sa vina sa studieze la Universitatea din Alba Iulia dar nu pot

Published

on

Studentii straini ar vrea sa vina sa studieze la Universitatea din Alba Iulia dar nu pot studentii nu primesc viza

studentii nu primesc viza1  Studentii straini ar vrea sa vina sa studieze la Universitatea din Alba Iulia dar nu pot studentii nu primesc viza1

Intr-o conferinta de presa, ce a avut loc astazi in Sala Senatului Universitatii „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia, rectorul Daniel Breaz a vorbit si despre problema pe care o intampina studentii straini in acordarea de vize, atunci cand aleg ca si destinatie pentru studiu, Alba Iulia.

Peste 7.000 de tineri, din toate colțurile lumii își găsesc anual, pentru studii de licență, masterat sau doctorat, câte un loc în instituțiile de învățământ superior din Romania. Printre Universitățile, către care studenții străini își îndreaptă atenția și interesul, se numără și Universitatea albaiuliană. Prin specializările oferite, ea atrage, anual, circa 50 de studenți. Însă, există, în acest sens, și anumite impedimente, care vin din partea Ministerului de Resort, responsabil pentru acordarea vizelor.

Pentru ca numărul de studenți străini să crească, din toamnă Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia se va axa și pe programe în limba engleză.

Cert este că acești studenți străini contribuie anual la bugetul Universității cu sume importante.

Advertisement

În total, numărul de locuri disponibile pentru studenții străini, se ridică undeva la 300-400. Iar, eforturile care se depun pentru încadrarea acestora și promovarea Universității albaiuliene, sunt de apreciat și lăudat.

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.