Connect with us

Actualitate

Scriitorul Mihail Neamțu este invitatul unei noi conferințe organizate de ASCOR Alba Iulia în Postul Nașterii Domnului

Published

on

Conferință mihail neamtu  Scriitorul Mihail Neamțu este invitatul unei noi conferințe organizate de ASCOR Alba Iulia în Postul Nașterii Domnului Conferinta mihail neamtu alba iulia albatv

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Nașterii Domnului, ASCOR – Filiala Alba Iulia organizează o serie de conferințe duhovnicești. O nouă întâlnire se va desfășura joi, 30 noiembrie 2023, avându-l ca invitat special pe scriitorul Mihail Neamțu. Domnia sa va susține conferința intitulată „Eros, Logos & Agape: Dragostea în era smartphone”. În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea volumului omonim, „Eros, Logos & Agape: Dragostea în era smartphone”, o lectură confesională prin care Mihail Neamțu se dezvăluie ca filosof, teolog, dar și ca îndrăgostit.

Teologul și scriitorul Mihail Neamţu este o personalitate cunoscută a vieții publice din România, o voce matură și lucidă a intelectualității conservatoare. A scris o teză doctorală pentru britanici, la „King’s College” din capitala Regatului Unit – o școală care a dat lumii patru laureați ai premiului Nobel – și numeroase cărți pentru compatrioți. Olimpic național la filozofie, dublu licențiat al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, master în patristică și absolvent al unor studii post-doctorale umaniste, în ultimii ani, Mihail Neamțu a susținut cursuri despre arta povestirii și retorică (public speaking).

Organizată în cadrul unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, ASCOR – Filiala Alba Iulia, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Asociația „Emanoil”, întâlnirea din data de 30 noiembrie a.c. va debuta la ora 18.30 și se va desfășura în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din vechea Cetate a Bălgradului. La final, corul de copii „Glas de înger” al Parohiei „Platoul Romanilor” din Alba Iulia, coordonat de prof. Sorina Matei, va susține un microrecital de cântece patriotice, cu prilejul Zilei Naționale a României. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, conferința fiind transmisă și în direct pe pagina oficială de Facebook ASCOR Alba Iulia.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *