Connect with us

Pagube de zeci de miliarde de lei vechi!

Published

on

Pagube de zeci de miliarde de lei vechi! pagube de zeci de miliarde la cj alba1

pagube de zeci de miliarde la cj alba2  Pagube de zeci de miliarde de lei vechi! pagube de zeci de miliarde la cj alba2

După ani zile in care s-au pierdut zeci de miliarde de lei, procese, termene și amanari, alimentarea cu apa si canalizare a Podisului Secaselor, adica a localitatilor Vingard, Boz, Calnic, Cunaa, Dostat, Drasov, Rahau şi Spring, se amana din nou, din cauza contestarii rezultatului licitatiei, castigata de catre societatea Instalatorul SA.

Multe mii de locuitori din satele de pe Valea Secaşelor așteaptă din 2011 sa beneficieze de apă potabilă la robinet, în baza unei investiţii de aproape 12 milioane de lei noi, adica 120 de miliarde de lei vechi, toti banii fiind proveniţi din bugetul Consiliului Judeţean Alba.

Oamenii vor trebui să mai aștepte cel puțin 3 luni până când situatia se va lamurim si lucrările vor fi reluate. Rezultatele licitației pentru realizarea acestei investiții, câștigate de SC Instalatorul SA din Alba iulia, au fost contestate, continuarea lucrărilor fiind amânată până la finalizarea de către Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a plângerii societății clasate pe locul 3.

Proiectul de implementare a sistemului microregional de alimentare cu apă potabilă a fost programat initial sa debuteze în 2009, investiţia având ca termen de finalizare 18 luni. Din cauza nerespectării contractelor din partea societăților care au câștigat atunci licitația, initial tot Instalatorul SA, dar apoi, prin instanta lucrarile au fost castigate de catre o societate din judeul Hunedoara, proiectul s-a blocat desi societatea care a inchieat pana la urma contractul cu Consiliul Judetean a incasat zeci de miliarde de lei vechi, insa a lasat in urma doar santuri, camine descoerite si incokplete, solutii tehnice nerespectate si o mare nemultumire oamenilor din zona.

Advertisement

Sistemul microregional de alimentare cu apă potabilă, inițial a zece localităţi de pe Valea Secaşelor, presupunea montarea de conducte pe o lungime totală de peste 62 de kilometri şi realizarea a nouă gospodării de apă cu staţii de clorinare, staţii de pompare şi rezervoare de mare capacitate.

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *