Connect with us

Dorin Nistor si Corneliu Olar, in cursa pentru un post de europarlamentar de 500.000 de euro pe an!

Published

on

Dorin Nistor si Corneliu Olar, in cursa pentru un post de europarlamentar de 500.000 de euro pe an! cursa europarlamentare

cursa europarlamentare1 Dorin Nistor si Corneliu Olar, in cursa pentru un post de europarlamentar de 500.000 de euro pe an! cursa europarlamentare1

Un loc in Parlamentul European e visat de fiecare fripturist politic, indiferent de focul la care isi trage oala. Si, chiar daca mai este un an pana la alegerile europarlamentare, fripturistii si-au muiat deja buzele in miere si le-au pus la treaba. Le tuguie dezinvolt, sa sufle de praf mai marii de partid, le umezesc dulce, sa pupe atotcuprinzator, caci numai asa oala fripturii viitoare va capata smalt european.

PDL Alba, fruntaşă la nivel de organizaţii judeţene de partid, are toate argumentele să pretindă un loc eligibil la europarlamentare. De altfel, este aproape sigur că organizaţia judeţeană condusă de Mircea Hava, apropiat al preşedintelui PDL, Vasile Blaga, va avea asigurat un fotoliu în Legislativul European. Foarte bine pentru judeţul nostru, am fi tentaţi să spunem cu toţii, dar titulatura de europarlamentar implică blazon, caracter croit din stofă fină de intelectual, de profesionist reprezentativ într-un domeniu sau altul. Una-i haina de parlamentar, alta-i persoana care o îmbracă, reprezintă o ţară în Europa. Exemplul Elenei Băsescu, tânără cu opac orizont politic, dar cu tată preşedinte şi succesuri pe linie, este edificator în acest sens. Deschizătoare de pârtie pe calea absurdului, EBA şi-a făcut şi în PDL Alba prozeliţi. Unul dintre aceştia este moţul Corneliu Olar. Adept al vorbei dintr-odată, pigmentată pe alocuri cu defrişări verbale, Corneliu Olar a avansat brusc în ierarhia politică, precum buşteanul în apă repede de munte. După trei mandate de slobod primar al comunei Horea, a încercat pădurea performanţei cu toporul şi, deloc surprinzător pentru România, a fost ales în 2008, pe listele PDL Alba, deputat. Şi cam atât. Acum, dupa ce în 2012 moţii i-au taiat de la rădăcină un nou mandat de anonim deputat, ar vrea şi în Parlamentul Europei, patru ani. Să taie frunze la câini, pe euro, nu pe lei. Şi n-ar fi exclus să-l vedem la Bruxelles cum ţucă ţuguiat populare europarlamentare, precum la Albac frumoase de partid.

Dorin Nistor ar putea fi contracandidatul lui Corneliu Olar pentru locul eligibil de pe listele europarlamentare ale PDL. Favorit al primarului Mircea Hava, la parlamentarele din 2012, pe Colegiul numarul 1, Dorin Nistor a pedalat cu elan pe biciclete electorale spre Casa Poporului, dar i-a sărit lanţul şi l-a lovit jiţul eşecului unde-i mai greu voinicului. Electoratul din Alba Iulia i-a dezumflat rapid roţile optimismului, nu l-a vrut deputat, fapt pentru care a rămas cu bicicletele şi un post călduţ de director la o instituţie unde coordoneaza grandioasa activitate a celor doi salariaţi din subordine. Perdant fără drept de apel la parlamentare, Dorin Nistor a donat bicicletele, 15 la număr, administratiei municipale, dar nu s-a împăcat cu gândul eşecului şi e firesc pentru un tănâr politician, plin de ambiţie şi perspectivă, să pedaleze din nou şi mai la deal spre piscuri europene, pe biciclete mai performante. Îl sfătuim, însă, să-şi cumpere pompă performantă, să-şi doteze jiţul speranţei cu moale apărătoare de şezut şi să-şi procure schmbător automat de viteze, ca să nu-i mai sară lanţul.

Posibil ca autocritica să-i aducă pe cei doi stimabili politicieni cu picioarele pe pământ, dar puţin probabil, întrucât statutul de europarlamentar este mult prea tentant, iar EBA şi Gigi Becali au demonstrat că totul e posibil într-o ţară care dă cu tifla adevăratelor valori. Parafrazându-l pe George Topârceanu, „cu relaţii şi cu răbdare, poţi face cât unul mare”, mai ales că la mijloc e vorba de-o vacanţă de patru ani în Europa şi de un purcoi de euro. Concret, salariul brut al unui europarlamentar este de aproximativ 7700 de euro, la care se adaugă 4200 de euro, lunar – indemnizaţie pentru cheltuieli generale şi circa 17.500 euro, tot lunar, pentru staff-ul propriu. Europarlamentarul mai beneficiaza de o indemnizaţie de sejur, de 300 de euro, pe zi, şi de doua indemnizaţii de călătorie, una anuala, de peste 4000 de euro, şi una forfetară, care se calculeaza în funcţie de costurile de deplasare în cadrul Comunităţii Europene.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

1 Comment

1 Comment

 1. Cred ca Gruita Bumbu vrea ...

  mai 15, 2013 at 6:28 pm

  Gruita Bumbu sigur va vrea sa sara pe un post de EURO!
  Banii tot la bani trag,nu?
  Nu degeaba isi face reclama pe toate canalele de media.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *