Connect with us

Economie

Cugir – „Gala performerilor 2014”

Published

on

Ieri, la Cugir a avut loc ,,Gala performerilor 2014’’. Un eveniment prin care cei mai valorosi elevi si cele mai bune cadre didactice au fost premiate de catre administratia locala.

cugir

Într-un cadru festiv, au fost acordate distincții și premii de către viceprimarul oraşului prof. Horia Rotcheși și directoarea Casei de Cultură, prof. Rodica Florea elevilor şi profesorilor şcolilor din oraş pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare naţionale, la concursurile naţionale şi judeţene, la simpozioanele şi sesiunile de comunicări ştiinţifice, cât și la concursurile şi competiţiile sportive.

Pe lista performerilor s-au aflat aproximativ 200 de elevi, dar și un număr mare de cadre didactice de la instituţiile şcolare, Clubul Elevilor şi Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir.

Pe lângă diplome, dulciuri și bani, elevii au primit și un “Catalog al performerilor”, care conţine, atât fotografii ale elevilor, cât şi prezentarea rezultatelor obţinute de participanţii la concursurile şi competiţiile organizate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

SEMINARII WEB, un nou serviciu electronic al ANAF

Published

on

anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dezvoltat un nou serviciu electronic, SEMINARII WEB, care va fi pus la dispoziția contribuabililor începând cu luna mai 2022.

Prin intermediul acestui serviciu unitățile fiscale vor susține sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes.

În luna mai temele seminariilor vor viza, în mod exclusiv, completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212.

Reamintim că, pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot obține informații și astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual
  • urmărind canalul de Youtbe al ANAF, unde vor fi publicate materiale video/modele de completare a Declarației unice.

Lista seminariilor ce se vor susține lunar și link-ul pentru înscrierea participanților se vor publica pe site-ul ANAF în secțiunea Asistență contribuabili – Servicii oferite contribuabililor.

Serviciul comunicare, relații publice și mass media

25 mai este data limită până la care se poate depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212; acest proces este acum disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV) electronic, cu certificatul calificat de semnătură electronică emis de un furnizor acreditat.

Tot până la data de 25 mai contribuabilii îşi pot îndeplini obligaţiile de plată reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat astfel:

  • prin virament bancar;
  • în numerar, în conturile deschise la Trezoreria Statului pe raza căreia aceştia îşi au domiciliul fiscal;
  • prin mandate poştal la subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
  • on-line cu cardul, prin intermediul platformei Ghişeul.ro care este interconectată cu serviciul Spaţiului Privat Virtual;
  • cu card bancar, la caseriile Trezoreriei Statului pe raza cărora îşi au domiciliul fiscal.

Pe site-ul ANAF sunt publicate conturile IBAN şi pot fi vizualizate accesând următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Con_IBAN_pf.htm.

Continue Reading

Actualitate

CNAIR derulează un nou recensământ general al circulației rutiere! Traficul rutier, monitorizat până în luna noiembrie

Published

on

cnair

CNAIR derulează un nou recensământ general al circulației rutiere! Traficul rutier, monitorizat până în luna noiembrie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin aparatul său tehnic de specialitate, respectiv Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), a început din luna aprilie organizarea și coordonarea activității de recensământ general al circulației pe drumurile publice. Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022.

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați ai CNAIR, a atras public atenția, inclusiv prin remiterea unui comunicat de presă, încă din luna noiembrie 2021, că România are nevoie de un nou recensământ general al circulației pe drumurile publice.

Acest recensământ, care se realizează o dată la 5 ani, trebuia efectuat în anul 2020, însă a fost decalat în contextul pandemiei deoarece nu ar fi putut oferi o imagine de ansamblu corectă a circulației pe drumurile publice având în vedere restricțiile instituite.

Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor. Recensământul este necesar pentru fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră. În urma realizării acestuia vor fi elaborate studii referitoare la evaluarea calității aerului prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier și a impactului asupra mediului.

Acest proces de culegere a datelor de trafic se desfășoară în conformitate cu Instrucțiunile pentru efectuarea înregistrării circulației rutiere pe drumurile publice indicativ AND 557-2022, act publicat în Monitorul Oficial al României ce constă în efectuarea de înregistrări ale traficului în 10 zile din același an, acoperind toate zilele săptămânii, distribuite astfel:

 • șapte zile în lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie);

 • trei zile în lunile cu trafic maxim (iulie, august), conform calendarului de mai jos.

Nr. Crt.DataZiua din săptămânăDrumuri de interes naționalDrumuri de interes județean și comunal
Durata înregistrării zilnice (ore)Intervalul orarDurata înregistrării zilnice (ore)Intervalul orar
14 aprilieLuni88-12; 14-18146-20
212 aprilieMarți88-12; 14-18146-20
311 maiMiercuri246-6246-20
422 maiDuminică88-12;14-18146-20
522 iulieVineri88-12; 14-18146-20
67 augustDuminică88-12; 14-18146-20
720 augustSâmbătă8    8-12;14-18146-20
86 octombrie Joi88-12; 14-18146-20
919 octombrie Miercuri88-12; 14-18146-20
1010 noiembrie Joi88-12; 14-18146-20

Amintim că recensământul circulației rutiere constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensământ în parte.

Subliniem faptul că recensământul circulației rutiere a fost amânat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID – 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulație pe fondul restricțiilor interne și externe, programarea inițială fiind pentru anul 2020.

Posturile recensământului circulației rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și județene. În posturile de recensământ amplasate pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile județene durata va fi de 14 ore/zi. Menționăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Birou presă Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”

Continue Reading

Economie

O prabusire catastrofala inchide o mina de aur in SUA!

Published

on

By

mina de aur1

Si alte state, in afara Romaniei, se confrunta cu probleme mari in ceea ce priveste gestionarea unor exploatari miniere de suprafata, exact ca si cea preconizata pentru Muntii Apuseni, mai exact la Rosia Montana. Miercurea trecuta, in statul Utah din Statele unite ale Americii, o alunecare de teren catastrofala a unei exploatari de suprafata a cuprului a fortat compania Rio Tinto, una dintre primele 3 companii miniere din lume, să evacueze și să închidă mina. De asemenea, și în aceste momente, locuitori ai orașului grecesc Ierissos protestează împotriva deschiderii unei exploatări miniere a aurului în zona în care locuiesc ei. Protestul lor a luat forme extreme, s-au bătut efectiv cu forțele de ordine, au incendiat sediul poliției din oraș, au reținut la fața locului turiștii aflați în concediu rugându-i totuși respectuos să le înțeleagă problemele. Starea în care se află micuțul orășel este una care aduce a anarhie, magazinele sunt închise iar autoritățile nu știu cum să scape de acest cartof fierbinte care este exploatarea minieră.

Continue Reading

Ultimele știri