Connect with us

Conferinta internationala „Religie si Politica” la Alba Iulia

Published

on

Conferinta internationala „Religie si Politica” la Alba Iulia  conf religie

conf religie1  Conferinta internationala „Religie si Politica” la Alba Iulia  conf religie1

Personalitati marcante din sfera teologica, academica, culturala și politica s-au intalnit astazi la Alba Iulia pentru a dezbate subiectul relatiei dintre Biserica si Stat, de-a lungul timpului, mai precis de la Constantin cel Mare la Europa Post-Maastricht, adica Europa zilelor noastre. Scopul simpozionului international il reprezinta intalnirea unor elite intelectuale in vederea schimbului de idei si cunostiinte, pentru o mai buna intelegere a vietii, societatii si a umanitatii.

La deschiderea simpozionului a participat Inalt PreaSfintia sa Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, care a vorbit despre caracteristicile ce definesc figura Sfântului Împărat Constantin cel Mare, dar si despre politica religioasa dusa de acesta.

Despre relevanța momentului apariţiei împăratului Constantin cel Mare, pe scena istoriei creştine, a vorbit și ÎPS Teodsie, Arhiepiscopul Tomisului.

Diferitele aspecte ale relaţiei dintre Biserică şi Stat, dintre Politică şi Religie, au fost aduse în discuție de către Andrei Marga, Preşedintele Institutului Cultural Român, care vede in religie o capacitate de motivare a comportamentului democratic.

Advertisement

Dezbaterile pe aceasta tema de mare actualitate – Religie și Biserică vor continua pană joi, 16 mai, după care, Simpozionul se va materializa într-un volum editat în limba engleză, prin care se vor promova, pe plan internațional, ideile tratate în cadrul evenimentului, cât și facultatea albaiuliană.

Continue Reading
Advertisement

1 Comment

1 Comment

  1. Eusebiu

    mai 16, 2013 at 8:08 am

    Marga face ce face da tot se invarte „Preşedintele Institutului Cultural Român”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *