Actualitate

Eu nu sunt de aceeași părere, nu trebuie un om lăsat să creadă că poate spune despre tine orice și tu să taci. Ioan Romeo Mânzală

Published

on

Nu trebuie un om lăsat să creadă că poate spune despre tine orice și tu să taci

Se spune că este bine să nu răspundem răutății oamenilor, sau dacă cineva ne vorbește pe la spate sau ne umilește, să-l lăsăm în pace. Eu nu sunt de aceeași părere, nu trebuie un om lăsat să creadă că poate spune despre tine orice și tu să taci. Atunci nu știi ce gândește în mintea lui, poate crede că îți este superior și că nu-i poți face față.

Ca să-i arăți că se înșeală, trebuie să-l pui la punct și poate așa nu o să mai existe o dată viitoare, când o să încerce să spună lucruri urate și neadevărate despre tine. Să-și dea seama din ceea ce discuți cu el că de fapt el îți este mult inferior ție. Atunci când vei trece din întâmplare pe lângă acea persoană, va întoarce capul în altă parte și îți va evita privirea. Sigur o să știe că, cu tine nu i-a mers.

Poate nu se va opri din a discuta și a vorbi de rău lumea că așa este învățat, dar o va face cu cei care-i permit asta. Dacă se citește printre rânduri, se poate observa elegant, relația și comportamentul dintre oameni în zilele noastre. Libertatea și Drepturile Omului nu mai există de mult iar democrația și libertatea sunt doar iluzii.

 LIBERTATEA este o ILUZIE!

Advertisement

Cele trei lanțuri ale sclaviei moderne sau ”NOUL stil de viaţă din zilele noastre. Orice fiinţă vie de pe această planetă are de la naştere toate aptitudinile şi mijloacele pentru a supravieţui şi a duce o viaţă normală. Orice pasăre îşi poate construi cuibul fără să aibă nevoie de bani de la bancă sau din altă parte.

Orice animal îşi poate procura hrana şi apa fără să plătească cuiva pentru asta, poate să îşi găsească o pereche cu care să aibă urmaşi, fără ca pentru acest lucru să trebuiască să presteze zilnic un anumit serviciu faţă de un alt animal.

Acest lucru a fost valabil şi pentru om până la apariţia civilizaţiei. Fiecare individ care poseda o bucată de pământ putea, prin propria muncă, să îşi producă şi să-şi procure cele necesare traiului şi putea în acelaşi timp să-şi susţină şi familia.

Prin apariţia civilizaţiei, care a dus la crearea unor structuri şi sisteme artificiale, precum oraşele, fabricile, statul şi băncile, omul a fost desprins brutal din mediul său natural şi rupt de mijloacele proprii de asigurare a existenţei. Omul a fost dezrădăcinat şi obligat să muncească pentru alţii pentru a supravieţui. Aşa a început exploatarea omului de către om.

Mulţi ar putea crede că acesta a fost un proces natural şi o evoluţie firească a umanităţii, dar nu este aşa. Ruperea omului natural de mediul său a fost făcută cu bună ştiinţă de cei care conduc astăzi lumea, dintr-o lăcomie nemăsurată şi o dorinţă bolnavă de putere şi de dominaţie asupra semenilor. Este mai degrabă un fenomen de parazitare a unui număr foarte mare de oameni de către un grup mult mai restrâns, dar mult mai abil în arta manipulării. Este dominaţia celui viclean şi lacom asupra celui cinstit şi naiv.

Advertisement

Acest lucru a fost observat în cazul statelor europene dezvoltate din secolele trecute care au avut colonii pe diferite continente ale lumii. La început băştinaşii trăiau liniştiţi şi îndestulaţi până la venirea cotropitorilor. Organizaţi în comunităţi naturale, adică triburi şi sate, ei se bucurau de roadele pământului şi erau oameni liberi.

Primul lucru pe care l-au făcut invadatorii

A fost să cumpere pământurile băştinaşilor pe nimic, profitând de naivitatea lor, iar aceştia din urmă, rămânând fără mijloace de trai, au fost obligaţi, mai apoi, să devină sclavi şi să lucreze pământurile, care în trecut le aparţineau.

În lumea occidentală sclavia modernă pe care o trăim azi cu toţii a apărut odată cu “Revoluţia Industrială”, care a propulsat burghezia ca și clasă socială dominată. Negustorii şi industriaşii au transformat vechile târguri în oraşe şi au determinat tot mai mulţi fermieri să îşi abandoneze pământurile şi să se stabilească în oraşe, atraşi de mirajul unei vieţi mai uşoare. Astfel, fiind rupţi de pământ şi de mijloacele naturale de asigurare a existenţei, oamenii liberi au devenit sclavi ai muncii salariate, vânzându-şi timpul şi energia în schimbul unui salariu, de multe ori insuficient.

Noul stil de viaţă de orăşean a dat astfel naştere la trei forme de sclavie, care leagă individul de civilizaţie ca nişte lanţuri invizibile:

Advertisement

Sclavia muncii salariate

Singura modalitate de supravieţuire pentru omul modern, dacă nu este un infractor, un afacerist bogat, sau nu face parte dintr-o familie bogată, este să muncească pentru altcineva, ca salariat. Numai că, datorită avansurilor tehnologice, azi este din ce în ce mai puţină nevoie de personal uman pentru a efectua diferite munci şi astfel forţa de muncă a devenit o marfă excedentară, deci foarte ieftină.

Prin urmare, găsirea unui loc de muncă este un lucru tot mai dificil, care se face pe baza unei competiţii acerbe între indivizi. De pe urma acestei situaţii profită doar proprietarii de companii şi bancherii, care sunt, de fapt, proprietari moderni de sclavi, ce se supun de bunăvoie.

Sclavia confortului

Viaţa în mediul urban ne-a învăţat cu o serie de necesităţi pe care omul din vechime nu le avea: căldura centralizată, curentul electric, gazele, aerul condiţionat, telefonul, televiziunea, internetul, aparatele electrocasnice, automobilul etc. Am devenit dependenţi de toate aceste nevoi, în mare parte artificiale, care de multe ori ne izolează faţă de semeni şi ne fac mai egoişti. În acelaşi timp, nu ne putem asigura şi procura aceste lucruri singuri şi de aceea suntem la cheremul de companiilor care produc şi distribuie aceste servicii şi bunuri, care deţin monopolul lor şi controlează astfel şi preţul pe care îl plătim pentru confortul nostru.

Advertisement

Sclavia creditelor

Poate cea mai perfidă şi cea mai împovărătoare sclavie este cea faţă de cămătarii deghizaţi în oameni de afaceri cu costum şi cravată, care se numesc bancheri. Prin complicitatea cu mass-media şi publicitatea, aceştia ne fac să ne dorim multe lucruri inutile, mult mai multe decât ne putem permite şi ne induc percepţia că aceste lucruri sunt extrem de valoroase şi necesare.

Astfel cădeam în capcana împrumuturilor la bănci, care ne transformă, pe lângă sclavi faţă de patron şi stat, în sclavi ai cămătarilor cu gulere albe. Individul intrat în hora împrumuturilor, trebuie să muncească din ce în ce mai mult, pe tot parcursul vieţii pentru a plăti, iar când ajunge la limita capacităţii de a returna banii plus dobânda, clachează şi este deposedat de bunuri sau ajunge la sinucidere.

Aceste forme de sclavie sunt trăite azi din plin de mulţi dintre românii care s-au lovit, mai mult sau mai puţin dur, de realităţile sistemului. Un sistem care trebuie modificat, pentru că nu mai face față cerințelor actuale. Oamenii trebuie să creadă în ei în primul rând, trebuie să gândească liber, să decidă anumite lucruri fără a fi forțați.

Trăim o perioadă în care ne trădăm unii pe alții, ne păcălim, ne vindem ca o marfă pe tarabă. Văd că pentru orice rău se face în această țară avem un singur vinovat, Rusia. Zelenski ne-a făcut ca la ,,Nufărul’ era o zicală românească. Ciolacu stă drepți în fața lui, Președintele nu are niciun cuvânt de spus, iar americanii și occidentalii ne dau lecții de democrație, o democrație expirată demult. A avut dreptate Băsescu și Iohannis cu statul eșuat, iar datorită acestei conjuncturi s-a făcut statul paralel, care acum a eșuat. Să vedem ce stat va mai fi.

Advertisement

Politicienii au distrus această țară și continuă să o facă mințind, manipulând cu zâmbetul pe buze Se îmbrăcă și în costum național, continuând să-și bată joc de popor și țară. Mă uit la Ciolacu cum distruge cu, sau fără voia lui, PSD-ul, cărând în spate ”fantomele” lui Băsescu și Iohannis. Asta este ”căsătorie din dragoste pentru ciolan” Mă uit la trădările care se fac acum, cum se îngroapă unii pe ceilalți. Cine să mai facă dreptate în această țară, când ești așa de ocupat și trebuie să raportezi tot ce faci.

Trădătorii, hoții, dușmanii României nu au culoare  politică

Urmărind scena politică se observă foarte ușor preocuparea tuturor, lupta pe viață și pe moarte pentru putere, hoție și rămânerea cu orice preț la GUVERNARE.

Comasarea alegerilor confirma prostituția politică; dușmanii de moarte se unesc, declară că o fac de grija țării și a poporului român. Iohannis, un Președinte fără nicio realizare, dar cu o răutate care a fost luată și de cei din jurul lui, a ajuns președinte. El declara public că PSD trebuie distrus, trebuie să dispară definitiv din viața publică, dar se unește cu ciuma roșie, adică cu PSD-ul, declarând că guvernul lui este cel mai performant și stabil.

De teamă că poporul ar putea hotărî ceva schimbări fără să țină seama de recomandările UE fac liste comune, se unește ”dracu cu tămâia”, adică PNL cu PSD și împreună declară război oricăror partide de opoziție etc.

Advertisement

Cine cunoaște puțin compoziția gunoaielor scoase la suprafață de PUHOIUL din 1989, observă că ceva rămășițe din serviciile de securitate încep să murmure ușor, arătând TRĂDAREA NAȚIONALĂ, făcută cu ajutorul partenerilor strategici UE și SUA. Faptul că pe plan mondial licuriciul american se stinge încet, dar sigur, că Ucraina ocupată de mafia străină este luată la întrebări de către RUSIA, pe bună dreptate, și finalul sigur o să fie în favoarea Rusiei și Ucrainei libere, iar România amanetată tot mai mult  străinilor, poate să fie salvată de ruși sau chinezi, le dă fiori OCULTEI MONDIALE  ce vrea globalizarea .

Mă întreb și vă întreb de ce nu vedeți că cei care dețin bogățiile planetei, globaliștii vor reducerea populației planetei la 2-3 miliarde, produc vaccinuri, viruși, otrăvuri etc. pe care le impun popoarelor  direct, pe față  susținând că în afara poporului ales, restul popoarelor sunt VITE și trebuie tratate ca atare? Nu pricepeți că cei care dețin finanțele și bogățiile planetei nu au produs NICIODATĂ NIMIC? Ei au gestionat munca și banii celor mulți. Pentru populația îndobitocită de etichetele, lozincile americane de utopiile occidentului colonizator este greu să vadă adevărul.

Sa revenim la țărișoara noastră România unde am asistat la un dialog între Ciutacu și Ciolacu, ca să vedeți ce om politic ne conduce și cum gândește.  La întrebarea lui Ciutacu ce părere are primul ministru despre JUSTIȚIE, dacă  vede nedreptățile făcute cât și abuzurile săvârșite, țanțoș și zâmbăreț, Ciolacu răspunde cu o întrebare: poate spune cineva că eu, omul politic și de stat, am comentat vreodată faptele justiției?

Nu am comentat și nu comentez.  Măi zâmbărețule, dacă tu ca  prim-ministru vezi că o instituție, cea mai importantă, de siguranță națională nu funcționează cum trebuie, adică JUSTIȚIA, tu ce faci? Bagi capul în nisip ca struțul? Te-ai denunțat singur că ești unul din politicianul părtaș la ce se întâmplă în Romania? Direct și popular ești un politician care ai bătut palma cu Iohannis și PNL-ul ca să intri și tu la CIOLAN.  Oare cine decontează nota de plată?

Nu știți ce să faceți, să distrugeți OPOZIȚIA, nu cumva să concureze PSD SI PNL Acum este timpul minciunilor, promisiunilor fără acoperire. Curge lapte și miere peste România, mai nou își fac campanie și în Republica Moldova, au mers să-i distrugă și pe cei de peste Prut. Oamenii în ziua de astăzi nu știu cine ne mai conduce. Se face doar ce spun occidentalii și americanii, ai noștri sunt de forma ”latră și fug” cu ciolanul în gură.

Advertisement

Părerea mea este că planul a reușit. Va rog să observați că Ursula a terminat Occidentul, J.Biden a dus americanii în pragul unui dezastru economic și uman, iar ai noștri eroi au vândut țara străinilor, ca să le fie lor bine. Acum așteaptă legalizarea hoției. Va fi un vot de ură și nu politic.

Al dumneavoastră, același,

Prof Ioan Romeo  Mânzală

Advertisement

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version