Connect with us

Drum reabilitat către Șureanu

Published

on

 De curând am avut bucuria să constatăm că DN 67 C cunoscut si ca Transalpina a beneficiat

în acest an de lucrări de reparație, astfel încât în acest moment se poate ajunge din Sebeș până la barajul Oașa în condiții mult mai bune decât înainte. Se pot vedea îmbunătățiri semnificative și în ceea ce privește marcajul drumului, lucru care crește gradul de siguranță în trafic.

Pe de alta parte insa Drumul Judetean 704, care face legătura între DN 67C și Domeniul Schiabil Sureanu, se află in aceeasi stare extrem de proasta iar sansele de a beneficia de lucrari de reabilitare prin finantare europeana sunt minime.

În ciuda accesului dificil pe acest drum judetean, au fost foarte multi turisti care au urcat la Sureanu in acest sezon cald, unitățile de cazare din statiunile Luncile Prigoanei si Poarta Raiului fiind destul de solicitate. Si ca o veste bună pentru cei care vor să mai vină la Sureanu, fie în această toamnă, fie pe perioada sezonului de schi ce va începe din iarnă, la munte, atât pe domeniul schiabil cât și în statiunile din apropiere se pot folosi serviciile unui operator de telefonie mobilă în condiții foarte bune. Noutăți despre Domeniul Schiabil Sureanu puteti gasi pe pagina de facebook Partiile Domeniul Schiabil Sureanu.

https://www.youtube.com/watch?v=haFPHbUdTzQ

https://www.youtube.com/watch?v=S8Uxy_-O_C4

https://www.youtube.com/watch?v=hJpNbhvp0W0

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Poliţiştii din Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul

Published

on

prohibitie tarnava blaj craciunelu albatv

Poliţiştii din Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 15 mai 2022, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce pescuia în albia râului.

Faţă de bărbat, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii din Blaj caută o femeie care a plecat de la locuința unei rude și nu a mai ajuns la domiciliu

Published

on

alecusan savina

La momentul dispariției purta pantaloni de trening roz, bluză de trening roz, iar în picioare avea o pereche de șlapi de culoare deschisă.

Polițiștii din Blaj caută o femeie care a plecat de la locuința unei rude și nu a mai ajuns la domiciliu. Persoanele care pot da informații, care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 13 mai 2022, în jurul orei 07,30, Poliția Municipiului Blaj a fost sesizată de către o femeie din Blaj, cu privire la faptul că, în cursul zilei de ieri, 12 mai, verișoara sa, ALECUȘAN SAVINA, de 69 de ani, i-a făcut o vizită, iar în jurul orei 15,30 a plecat spre locuința sa, din Blaj, fără să mai ajungă acasă și fără a se cunoaște unde ar putea fi.

Femeia are următoarele semnalmente:

 • 150 cm înălțime;
 • Ochi căpriu;
 • față ovală;

La momentul dispariției purta pantaloni de trening roz, bluză de trening roz, iar în picioare avea o pereche de șlapi de culoare deschisă.

Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării femeii, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Continue Reading

Actualitate

SEMINARII WEB, un nou serviciu electronic al ANAF

Published

on

anaf

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dezvoltat un nou serviciu electronic, SEMINARII WEB, care va fi pus la dispoziția contribuabililor începând cu luna mai 2022.

Prin intermediul acestui serviciu unitățile fiscale vor susține sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes.

În luna mai temele seminariilor vor viza, în mod exclusiv, completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212.

Reamintim că, pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot obține informații și astfel:

 • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
 • prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual
 • urmărind canalul de Youtbe al ANAF, unde vor fi publicate materiale video/modele de completare a Declarației unice.

Lista seminariilor ce se vor susține lunar și link-ul pentru înscrierea participanților se vor publica pe site-ul ANAF în secțiunea Asistență contribuabili – Servicii oferite contribuabililor.

Serviciul comunicare, relații publice și mass media

25 mai este data limită până la care se poate depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212; acest proces este acum disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV) electronic, cu certificatul calificat de semnătură electronică emis de un furnizor acreditat.

Tot până la data de 25 mai contribuabilii îşi pot îndeplini obligaţiile de plată reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat astfel:

 • prin virament bancar;
 • în numerar, în conturile deschise la Trezoreria Statului pe raza căreia aceştia îşi au domiciliul fiscal;
 • prin mandate poştal la subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
 • on-line cu cardul, prin intermediul platformei Ghişeul.ro care este interconectată cu serviciul Spaţiului Privat Virtual;
 • cu card bancar, la caseriile Trezoreriei Statului pe raza cărora îşi au domiciliul fiscal.

Pe site-ul ANAF sunt publicate conturile IBAN şi pot fi vizualizate accesând următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Con_IBAN_pf.htm.

Continue Reading

Ultimele știri