Connect with us

Actualitate

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: „La cireșe, cu Mugurii de Tezaur și Leontina Fărcaș” – o nouă expoziție de fotografie etnografică, la Alba Iulia

Published

on

centrul-augustin-bena  Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: „La cireșe, cu Mugurii de Tezaur și Leontina Fărcaș” – o nouă expoziție de fotografie etnografică, la Alba Iulia centrul augustin bena 800x445 1

Fotografiile vor putea fi văzute pe tot parcursul lunii iulie în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, din centrul municipiului Alba Iulia.

Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduiește în această perioadă o nouă expoziție de fotografie etnografică. Fotografiile expuse sunt realizate de cursanții clasei de Artă Fotografică a Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonați de Vasile Sârb. Denumită „La cireșe, cu Mugurii de Tezaur și Leontina Fărcaș”, expoziția încearcă să pună în valoare frumusețea costumului popular românesc în instantanee surprinse în livada cu cireși din satul Stăuini, comuna Vințul de Jos.

Lucrările sunt realizate de cursanții Raluca-Teodora Vințan, Claudia Brătean, Simona Popa, Elena Racolța, Ana-Maria Toma, Cristian Sătmărean, Iulia Adina Taltabeț, Dalia Andreea Iancu și Paula Valentina Alba.

Fotografiile vor putea fi văzute pe tot parcursul lunii iulie în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, din centrul municipiului Alba Iulia.

Clasa de Artă Fotografică face parte din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri, instituție ce funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Școala a fost înființată în anul 1969, iar de aproape 15 ani funcționează ca serviciu în cadrul centrului, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. Clasele au diverse specializări artistice sau meșteșugărești, de la dansuri și muzică și până la prelucrarea lemnului, țesături sau icoane pe sticlă. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *