Vești bune pentru plătitorii de taxe

Conform unei ordonanțe a Guvernului, contribuabilii care își vor achita până la 31 martie 2016

obligațiile de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente acestora, dacă îndeplinesc o serie de condiții.

De asemenea, contribuabilii care plătesc până la 30 iunie 2016 o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale, vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie 2015, administrate de ANAF.

De aceste facilități fiscale vor putea beneficia, dacă îndeplinesc condițiile legale, contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică.

 Actul normativ are două ținte: acordarea de facilități fiscale, pentru a veni în sprijinul contribuabililor aflați în dificultate, respectiv stimularea achitării obligațiilor de plată restante la buget și majorării încasărilor bugetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *