Primul Centru de Transfer Tehnologic din țară

 La Alba Iulia a fost înființat primul Centru de Transfer Tehnologic din România,

realizat de Universitatea 1 Decembrie 1918 împreună cu germanii de la Steinbeis Donau Zentrum, fiind semnat și un protocol de colaborare.

Vă puteți imagina cu o firmă cu o sută de angajați? O asemenea firmă nu poate să aibă la dispoziție profesori și oameni de știință care să facă cercetări pentru dezvoltarea producției și care să fie la curent cu ultimele tehnologii.

În Baden Wurttemberg avem universități foarte bune și ceea ce este important este să legăm cu industria, să dăm acces industriei către cunoștințele din universități.

Avem mulți studenți și profesori foarte buni în aceste universități și toți au cunoștințe și competențe de care e nevoie în industrie. În urmă cu mai bine de 40 de ani a fost fondată Steinbeis ca o rețea care face legătura dintre cunoștințele acumulate în universități cu industria, care ajută companiile să fie mai competitive.

Reprezentanții Universitatea Alba Iulia și germanii de la Steinbeis Donau Zentrum au semnat un protocol de colaborare.

Concluzia îi aparține profesorului Radu Todoran care spune că Universitatea Alba Iulia a optat pentru acest sistem pentru că este unul din cele mai mobile și fluide pentru acest mode de operare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *