Românii nu plătesc pentru înșelăciunea nemților

Românii care au mașini Volkswagen nu vor plăti bani în plus dacă se va descoperi

că au sisteme care încalcă reglementările anti-poluare ale Uniunii Europene. Cel puțin așa susține ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Reprezentanta Guvernului exclude în perioada următoare să plătească timbru de mediu pentru un Euro 6, care se poate dovedi că era de fapt un Euro 4 sau Euro 5.

Comisia Europeană a cerut celor 28 de state comunitare să demareze propriile lor investigaţii la nivel naţional cu privire la autoturismele Diesel produse de Volkswagen pentru a vedea cât de multe vehicule certificate în UE au fost echipate cu sisteme care încalcă reglementările Uniunii Europene.

Scandalul producătorului german a izbucnit în America unde au fost descoperite sisteme electronice speciale care înșelau în privința indicilor de poluare ai mașinilor.

Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparaţiile vor fi efectuate de producătorul german.

În ultimii 7 ani producătorul german a vândut 11 milioane de mașini Diesel prevăzute cu sisteme electronice care oferă informații false privind indicii de poluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *