Licitație pentru Palatul Principilor

Patru firme, din care una din Alba Iulia, au depus oferte pentru câștigarea contractului de proiectare tehnică a Palatului Principilor.

Printre propunerile făcute de specialiști privind reabilitarea Palatului Principilor și dezvoltarea aici a unui complex cultural se numără: un muzeu al Principatului Transilvaniei, împreună cu alte spații specifice acestei destinații: o Sală a Dietei – cu capacitate de 200 persoane; o secție de arheologie/lapidar pentru Alba Iulia unde se va evidenția totodată zidul castrului roman și al fortificației medievale pe care l-a refolosit; amenajarea unui centru cultural și a unui centru de conferințe; amenajarea un sediu de bibliotecă la parterul corpului transversal baroc; amenajarea în aripile vestice a unor spații pentru expoziții și ateliere pentru artiștii plastici, librărie/cafenea/ceianărie/cramă.

Valoarea estimată pentru documentaţia de atribuire este de 1.326.780 lei, doar pentru serviciile de proiectare. În următoarele 20 de zile, comisia va evalua şi va desemna câştigătorul contractului de servicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *