Părintele Arsenie Boca – aniversat

Astăzi se împlinesc 105 ani de la nașterea părintelui Arsenie Boca,

cel pe care foarte mulți creștini ortodocși din țara noastră îl consideră drept sfânt. La mormântul lui de la Prislop au loc aproape neîncetat pelerinaje, înregistrându-se un adevărat fenomen în acest sens.

Zeci de mii de oamenii ajung saptamanal la Prislop in cautarea unui miracol, din curiozitate sau in cautarea linistii. In tara, multi vad chipul parintelui pe pereti si spun ca tablourile cu imaginea lui lacrimeaza. Bineinteles au aparut si cei care fac bani multi de pe urma lui. Parintele Arsenie Boca a devenit in ultimii ani chiar un brand. Pentru unii e sfant, pentru altii e vedeta de televiziune, are site pe internet, cărti intregi au fost tiparite cu viata lui, cu minuni si fapte incredibile si foarte multă lume vorbeste despre el. Prezent în cadrul emisiunii ,,Alba în Actualitate” unul din apropiații lui, părintele Simion Todoran, a vorbit despre canonizarea de care în mod cert va avea parte părintele Arsenie Boca.

Rămâne de văzut cum va gestiona Biserica Ortodoxă acest fenomen în condițiile în care ia o destul de mare amploare, foarte mulți alunecând în extreme care nu au nimic de a face cu viața părintelui Arsenie Boca. Pe de altă parte este de așteptat ca la un moment dat BOR să recunoască în mod oficial sințenia acestui monah, venerat de atâția credincioși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *