Temperaturi ridicate – alimente sensibile

In aceasta perioada cand temperaturile ating valori foarte ridicate, cei care comercializeaza produse alimentare cu risc ridicat de perisabilitate trebuie sa fie foarte atenti la conditiile de transport si pastrare.

temperaturi

 Dr. Delia Oltean din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Alba ne-a spus care sunt obligatiile pe care le au agentii economici in acest sens.  Agentii economici trebuie sa fie foarte atenti si la modul in care depoziteaza deseurile, adica nu in proximitatea produselor alimentare. De asemenea, personalul care manipuleaza produsele alimentare trebuie sa respecte toate normele de igiena, sa aiba analizele facute si sa evite orice pericol de contaminare a produselor cu care intra in contact. DSVSA ALBA a desfasurat in perioada 15 iunie – 31 iulie activitati de control la unitatile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare. Au fost aplicate 52 de sanctiuni contraventionale in valoare de 46.000 de lei. De asemenea au fost confiscate  si retrase de la vanzare 60 de kilograme de produse alimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *