Pericolul din lebeniță

Medicii recomandă spălarea cu mare atenţie a pepenilor verzi înainte de consum.

 

pericol

 

Pentru că oamenii nu au grijă de acest aspect vara au loc cele mai multe toxiinfecții alimentare. Pepenii verzi cresc pe pământ, iar automat toate bacteriile şi microbii ajung pe coajă. Mai grav este dacă pepenii verzi sunt puși la rece, în frigider fără să fie spălați. Toți microbii se împrăștie și ajung pe restul alimentelor păstrate la rece. 

De ce boli ne putem îmbolnăvi?

Hepatita A se poate transmite prin contact direct cu microbii şi mai este numită şi boala mâinilor murdar.

E. coli poate cauza infecţii serioase şi pot apărea următoare simptome: crampe severe la stomac, greaţă sau vărsături.

Rotavirus este extrem de contagios şi este cea mai frecventă cauză a spitalizărilor cauzate de diaree şi vărsături la copii

Recomandat este ca pepenele să fie spălat cu un burete și păstrat la distanță de brânzeturi și carne crudă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *