Ajutor de șomaj pentru absolvenții de facultate

Persoanele care au absolvit un ciclu de studii superioare în luna iunie pot beneficia de ajutor de șomaj în valoare de 250 de lei pentru o perioadă de 6 luni.

 

ajutor de

 

Cererile se depun până în 30 august. Aceștia trebuie să se înscrie în baza de date a Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și este în cuantum de 250 de lei lunar. Bineînțeles, indemnizația se dă doar celor care nu își găsesc un loc de muncă. Conform Legii nr.76/2002, absolvenții au la dispoziție 60 de zile pentru a-și depune dosarele, începând cu 1 august până la 30 septembrie. Pentru a primi banii, absolvenții trebuie să dețină diploma de absolvent cu licență și să nu urmeze o altă formă de învățământ, inclusiv master”

SURSA: AGERPRES

Documentele necesare pentru înscrierea la ajutorul de șomaj sunt: copii după cartea de identitate, diplomă de licență sau adeverință de absolvire (original sau copie legalizată), adeverință medicală din care să rezulte că este apt pentru muncă, adeverință fiscală eliberată de organele financiare teritoriale care să dovedească veniturile proprii impozabile și un dosar plic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *