Finala Cupei României, vineri, de la ora 17.30, pe Cetate

Finala Cupei României, la nivel de Alba, se va disputa între Performanța Ighiu, campioana județului și Mureșul Vințu de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.

 

finala cupei

 

Partida este programată mâine, de la ora 17.30, pe Stadionul Cetate. Tot în aceeași zi se va juca și finala Campionatului Speranțelor Dragoș Damian 2015 și va avea loc festivitatea de premiere a finalului de sezon competițional 2014-2105. Parcursul până în finală al Performanței Ighiu a fost unul dificil. În optimi a trecut, de CIL Blaj, cu scorul de 2-0. Au urmat sferturile de finală, în compania formație Dalia Sport Daia Română, care a dat campioanei o replică extrem de dârză. S-=a intrat în prelungiri și, după 120 de minute, tabela a rămas imaculată: 0-0. Ca atare, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, fază în caqre s-a impus Performanța cu 4-1. În semifinale, Performanța Ighiu a întâlnit deținătoarea trofeului pus în joc. A fost o partidă extrem de dificilă, jucătorii din Ighiu impunându-se în prelungiri, cu scorul de 1-0, grație unui gol înscris din penalty în minutul 120. Mureșul Vințu de Jos a avut patru meciuri de jucat până la accederea în ultimul act al competiției. În faza a III-a a Cupei României,  Mureșul Vințu de Jos a dat peste „lanterna roșie” a Seriei a II-a, din Liga a V-a, AS FC Lopadea Nouă, pe care a învins-o cu 5-1. În optimile de finală, Mureșul a jucat cu CS Ocna Mureș, echipă pe care a învins-o cu scorul de 3-0. Primul adversar dificil al echipei antrenate de Mihai Manea a fost Viitorul Sântimbru, în sferturi. După o partidă foarte disputată, vințenii au învins cu scorul de 2-1 și s-au calificat în semifinalele competiției. În această fază, Mureșul Vințu de Jos a jucat cu Euro Șpring, de care a trecut cu 3-1.
Urmează finala între două echipe care și-au disputat până spre finalul campionatului, șansa de a ajunge în barajul promovării. Câștig de cauză a avut Performanța Ighiu, iar acum Mureșul Vințu de Jos e dornică de revanșă. Ca atare, iubitorii de fotbal vor avea parte de un spectacol pe cinste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *