“Zugravul casei tale” te curăță de bani!

În ultima perioadă, Alba Iulia a fost împânzită de afișe scoase la xerox de un anume individ, care se autointitulează “Zugravul casei tale”.

 

zugravul

 

Lipite de stâlpi, coșuri de gunoi, lângă stații de autobuz sau te miri unde, aceste afișe oferă, chipurile, servicii meseriașe de zugrăvit, montat parchet, faianțări, gresie, placări rigips, montaj instalații sanitare și electrice la cele mai mici prețuri! În final de ofertă este postat  numărul de telefon unde se poate suna pentru eventualele servicii. Nimic neobișnuit până acum, dar haideți să vedem ce a pățit o familie de vârstnici, amăgită de oferta individului cunoscut de Liviu și atât. Peste 20.000 de lei a dat familia Ledrer, în avans, acestui Liviu, care le-a transformat casa într-un adevărat șantier și dus a fost. Ce lucrări a efectuat meseriașul, vă lăsăm să apreciați d-voastră.  Cu șantier în casă și banii luați, vârstnicii au plătit altă firmă să le pună ușile de termopan. În privința banilor dați, nu mai au nicio speranță și nici nu vor să facă vreo plângere la poliție sau să-l dea în judecată pe acest individ. S-au resemnat… Zugravul casei tale nu e la prima țeapă de acest gen. În urmă cu patru ani, a închiriat de la o firmă niște utilaje, dar n-a plătit și a uitat să ducă înapoi un pickemer. Pe 13 iulie 2011, s-a făcut o plângere penală împotriva acestui personaj, dar ulterior a fost retrasă de administratoul firmei respective. Foarte probabil ca Liviu să fie extrem de alunecos și să inspire teamă, pentru că nu ne explicăm altfel cum de o altă victimă nu i-a reținut, nici ea, numele exact.  Am încercat să-l contacăm și noi, telefonic, pe “Zugravul Casei Tale“. A răspuns o voce precaută, rezervată. Am luat apoi drumul instituțiilor abilitate să clarifice situația individului, să-l tragă de mânecă. Prima dată am fost la Dorel Fiț, inspector șef în cadrul ITM Alba, întrucât auzisem de la familia Ledrer că zugravul cu pricina se folosea pentru lucrări de 3-4 oameni, mereu alții. Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba va lua măsurile cuvenite, imediat ce poliția îl va identifica, ne-a declarat Iulia Mireștean, purtător de cuvânt al D.G.F.P.Alba. La poliție am aflat identitatea acestui Liviu, potrivit plângerii depuse și ulterior retrase de firma păgubită din Alba Iulia și, ca atare, finanțele îi pot lua urma. Pe de altă parte, am fost informați că în cazul infracțiunii de înșelăciune este nevoie de plângerea prealabilă a persoanei vătămate, pentru a se demara ancheta.  Pe scurt, atenție la cine dați bani și pe cine primiți în casă!!!

5 Responses to “Zugravul casei tale” te curăță de bani!

 1. Teparul casei tale May 15, 2015 at 10:48 pm

  Ii plin orasul de afise cu ei.
  Teparul casei tale!!
  Ce usor inseala lumea oamenii acestia!
  Cauta bine prazile

  Reply
 2. albaiuleanul May 16, 2015 at 6:52 pm

  …oamenii se resemneaza usor, asa se umple lumea de astfel de sarlatani. Trebuie sa luam atitudine inpotriva unor astfel de oameni. Sper ca cei care au avut de a face cu o asa inselaciune sa sesizeze organele de politie.

  Reply
 3. Mirela May 16, 2015 at 9:47 pm

  Eu am fost tepuita de acest individ de peste 3000 de euro, am depus plangere la parchet si la I.P.J Alba, unde am dat informatii cu privire la individ

  Reply
 4. Nica May 22, 2015 at 12:39 am

  Culmea ca fac parte si din fosta gasca de batausi, var cu famila regasita in puscarie.
  Sa ne fereasca D-zeu de necaz in casa!
  Iti intra unu ca sta si te zugraveste de toti banii din casa!

  Reply
 5. aurelian July 30, 2015 at 2:10 pm

  si-a schimbat numele acum dar naravul nu! se numeste LIVIUS CONSTRUCT are aceleasi afise la xerox peste tot in cetate pe bulevard si pe la blocuri acelasi text cu o poza diferita acum si un alt nr de telefon. Atentie !nu stiu cum de nu ia nimeni atitudine , se poate lipii afise peste tot unde doresti fara ca cineva sa ia masuri, mai ales in cazul de fata unde firma respectiva nu exista iar oamenii care cad in plasa sunt inselati amarnic.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *