Weekend cu sancțiuni

La sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care conduc autoturisme după ce au consumat băuturi alcoolice.

 

weekend

 

În urma acestei acțiuni, au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 32.000 lei.  Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.
Totodată, au fost depistaţi 4 şoferi care conduceau autoturisme fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, valorile indicate de aparatele etilotest cu care au fost testaţi, fiind sub cea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar a fost luată măsura suspendării permiselor de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
În cadrul aceleiași acțiuni a fost constatată o infracțiune de conducere fără permis. Este vorba de un tânăr de 29 de ani din comuna Jidvei, care în timp ce conducea un moped, pe raza localităţii Bălcaciu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule a fost surprins de oamenii legii. Faţă de tânăr cercetările sunt continuate acum sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *