Sporturile de iarna, la ele acasă pe Șureanu!

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt asteptati si in acest weekend pe partiile din Alba. Sezonul continua, stratul de zapada este consistent, iar ninsorile vor reveni in acest sfarsit de saptamana.

 

sporturile

 

La Șureanu se poate schia în condiții excelente. Drumul de acces are porțiuni cu gheață, în consecință este obligatoriu să vă dotați cu lanțuri pentru roți! Accesul se face pe DN67C, ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa, apoi se virează la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu, pe Drumul Județean 704. Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ două ore. Drumul până la Domeniul Schiabil Șureanu este practicabil de către orice tip de mașină. Pe pârtii stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri, iar în afara pârtiilor 50-60 cm. La Șureanu va ninge în week-end, urmând ca ninsori răzlețe să continue și săptămâna viitoare. Cerul va fi înnorat, iar temperaturile se vor încadra între -6 și 2 grade Celsius. Așadar, condiții ideale pentru practicarea sporturilor de iarnă!

La Arieșeni, stratul de zăpadă s-a redus, totuși se poate schia în condiții acceptabile, iar în acest sfârșit de săptămână sunt prognozate ninsori abundente. Accesul se face pe DN74A, ruta Alba Iulia-Zlatna-Abrud-Câmpeni, și pe DN75 -Câmpeni-Albac-Arieșeni. Stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *