Simbolul Crăciunului, aruncat la gunoi

Brazii, care au adus atmosfera sarbatorilor de iarna, in casele albaiulienilor, au ajuns deja la container. Multi dintre ei au fost aruncati dupa Boboteaza.

 

simbol

Pentru că obiceiul știut e să ții pomul împodobit în casă de la Crăciun până la Bobotează sau Sfântul Ion, brazii cumpărați în decembrie au fost aruncați deja la gunoi. Mai există însă și albaiulieni care prelungesc această tradiție, în general cei care și-au procurat un brad artificial.

Lipsa bradului în casă este privită cu tristețe de către copii, care în decembrie l-au împodobit, l-au admirat, au cântat și s-au emoționat în jurul lui.

Dacă, totuși, vă pare rău să aruncați la gunoi pomul de Crăciun, trebuie să știți că el poate deveni foarte folositor în gospodărie și, astfel, banii cheltuiți cu cumpărarea lui nu vor fi deloc o pierdere.De pildă, crengile de brad pot fi o hrană nemaipomenită pentru capre și oi. Totodată, acele și conurile au efecte pozitive asupra organismului uman. Acestea sunt bogate în vitamina C, iar ceaiurile preparate din ele ne pot fortifica imunitatea pe timp de iarnă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *