Pericol pe roţi!

In cursul anului 2014, inspectorii de la Registrul Auto Roman au descoperit, la nivelul judetului, 62 de masini ce prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defectiunilor majore la sistemul de franare si la directie. Verficarile tehnice, in trafic, au fost facute pentru peste 2000 de autovehicule.

 

pericol pe roti

Pe parcursul anului trecut, Registrul Auto Român a verificat tehnic, în trafic, 2.210 autovehicule la nivelul județului Alba. În urma controalelor, au fost constatate diferite neconformități de natura tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme, 62 au fost considerate neconforme din punctul de vedere al securității rutiere, prezentând pericol iminent de accident.
În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate, în trafic, de inspectorii RAR au fost legate de depășirea nivelului maxim admis de poluare ( 22% dintre vehiculele), de identificarea mașinii (1,56%), de inspecția tehnică periodică( 2%), cât și de diferite alte neregului tehnice (53,22%).

În urma controalelor mixte, desfășurate în județul Alba de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014, au fost aplicate 1140 de sancțiuni și au fost reținute 10 permise de conducere și 707 certificate de înmatriculare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *