Tăiatul porcului

Gospodarii, cu mic cu mare, de la tara sau de la oras, nu simt sarbatorile de iarna daca nu taie un porc de Craciun, ca asa-i traditia la romani. Familia Gruian, din Alba Iulia, nu face exceptia de la regula.

taiatul porcului

Astăzi, dis-de-dimineață, Sabin și Eugenia Gruian, din Alba Iulia, au chemat un meseriaș, să le taie ditamai grăsunul, de peste 180 de kilograme, cumpărat din târg, de la Teiuș. Am ajuns și noi la fața locului, pe când nea Ioan, măcelarul, pârlea porcul să-l facă fain. Și o ieșit galben, ca untul, dar când să vedem slănina, cuțitul n-a mai vrut să taie, s-a tocit, dintr-odată, tăișul. De vină, tot tradiția, bat-o norocul. Imediat ce s-au golit paharele, cuțitul măcelarului a tăiat, din nou, ca briciul. Duminică, 14 decembrie, în cadrul emisiunii “Agricultura în județ”, vă invităm acasă la familia Gruian, la tăiatul porcului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *