Locul de muncă – principala grijă a românilor

Conform unei cercetări IRES, cea mai mare grija a conationalilor a fost in acest an lipsa locurilor de muncă. Pe de alta parte, mai mult de jumatate sunt optimisti, cred ca lucrurile merg intr-o directie buna, iar anul 2015 va fi un an mai bun.

 

locul de munca

Mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate apreciază că în România lucrurile merg pe un drum bun, în timp ce 38% consideră că direcţia este greşită. Conform raportului, 44% dintre români cred că în 2015 vor trăi mai bine, în timp ce 33% sunt de părere că că vor trăi la fel, iar 17% sunt pesimiști, cred că vor trăi mai rău.

Cea mai mare grijă a românilor în 2014 a fost lipsa locurilor de muncă.Un sfert dintre cei intervievaţi s-au declarat preocupaţi de acest subiect. Criza politică şi frica de boală au reprezentat fiecare preocuparea a 15% dintre români, urmate de creşterea preţurilor (13%), nesiguranţa locului de muncă (10%), reducerea veniturilor (7%), lipsa de perspectivă (6%), singurătatea (3%), lipsa banilor (2%), starea precară a sănătăţii 1%.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *