Sărbătoare la Crăciunelul de Jos

Zi de sărbătoare mare la Crăciunelul de Jos, duminică, 28 septembrie. Localnicii, alături de oaspeţi de peste tot, au aniversat 690 de la prima atestare documentară a comunei lor.

CRACIUNEL

Din zorii diminetii, in centrul comunei era forfotă mare cu pregatirile pentru evenimentul care avea sa inceapa imediat dupa slujba de la biserică. In prezenta autorităților judetene si locale, alaturi de oaspeti și localnici, a inceput ceremonia religioasa de sfintire a monumentului amplasat in centrul de comună, in memoria eroilor care si-au data viata in cele doua razboaie mondiale.

Dupa depunerea coroanelor, au avut loc doua alocutiuni din partea primarului comunei, Lenuța Bubur, și din partea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Despre importanța momentului și despre semnificația numelui comunei Craciunelul de Jos ne-a vorbit chiar primarul Lenuța Bubur.

Sărbătoarea de la Crăciunel a continuat cu muzică și voie bună, deoarece pe scena amenajată la fața locului au urcat nume mari ale muzicii populare românești, precum: Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, fiica satului – Ina Todoran, alături de Cătălin Haşa, Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa și Nicolae Tuhuţ. Tot cu ocazia acestei sărbători, în centrul de comună a fost inaugurat și un mic părculeț, amenajat foarte frumos, cu alei pietonale și spații de joacă pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *