Primarul comunei Șibot, condamnat la închisoare

Ilie Tomuș, primarul comunei Șibot a fost condamnat la 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare. Pedeapsa vine în urma unor activități comerciale incompatibile cu funcția de primar pe care Ilie Tomuș le-a desfășurat în timpul mandatului său.

primar sibot

Ilie Tomuș a fost acuzat că a desfășurat activităţi incompatibile cu funcţia de primar avand in vedere ca acesta a deţinut în paralel şi calitatea de persoană fizică autorizată, fiind proprietarul unui bar din comună, defăşurând în acest sens acte de comerţ.
Primarul a fost judecat în urma unui denunţ formulat de fostul viceprimar liberal, Dacian Herlea. Acesta l-a acuzat pe edil că a desfăşurat activităţi comerciale în sectorul bovinelor cu lapte şi în comerţ, ca persoană fizică autorizată, calitate incompatibilă cu cea de primar. Potrivit procurorilor, în calitate de ales local, primarul comunei Şibot, Ilie Tomuş, a încălcat prevederile articolului 87 litera G din Legea 161/2003, potrivit căruia funcţia de primar este incompatibilă cu cea de comerciant persoană fizică. Inculpatul şi procurorul au încheiat un acord pentru recunoaşterea vinovăţiei, pentru o pedeapsă de 1 ani de închisoare cu amânarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani. Dacă în următorii doi ani, Ilie Tomuș va încălca legea, risca să intre după gratii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *