Povestea anticului Apulum, spusă în engleză

Pentru a spune povestea confruntărilor dintre daci și romani, reenactorii albaiulieni care dau viața Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum și Lupilor Apoulonului se află astăzi la Băile Herculane. Lecția vie de istorie va avea loc în cadrul unui festival internațional.

povestea anticului

După ce în urmă cu două săptămâni au participat la Constanța la Festivalul Antic Tomis, unul dintre cele mai importante evenimente de reenactment din România, astăzi, soldații Legiunii a XIII-a Gemina și Lupilor Apoulonului sunt prezenți la Festivalul Internațional Escaladă Petzi Roc Trip de la Băile Herculane. La această manifestare au fost așteptați mii de participanți din zeci de țări ale lumii, motiv pentru care, povestea anticului Apulum, a fost auzită în premieră, de spectatori – în limba engleză.
Cele două trupe de reenactment, ce-şi propun punerea în valoare a uriaşului patrimoniu antic roman şi dacic din Alba Iulia şi din judeţul Alba și care au luat naştere în urma a două proiecte iniţiate de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, participă aproape săptămânal la festivaluri organizate în țară și străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *