Pompieri la Poarta Raiului

Astazi, pe Sureanu, a avut loc un exercitiu aparte al ISU Alba. Evenimentul face parte din Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2014.

pompieri-la-poarta-raiului

De la ora 10.00, în zona Poarta Raiului – muntele Șureanu, s-a desfășurat exerciţiul cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situații de UrgențăUnirea” al județului Alba, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șugag și a celorlalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea acțiunilor de intervenție de stingere a incendiilor la fondul forestier, pe raza comunei Șugag”. În scenariul exerciţiului, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producereaunui incendiu la fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Cugir, existând riscul propagării incendiului la rezervația naturală Iezerul Șureanu și la cabana Șureanu.

Pe lângă specialiștii în lichidat incendii, au participat la eveniment cadre ale inspectoratelorde poliție și jandarmi, membrii Salvamont și ai Asociației Române de Off-Road Alba Iulia, reprezentanți ai Direcției Silvice Alba și ai ocoalelor silvice din Cugir, Blaj și Valea Sebeșului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *