Simpozion Internațional la Facultatea de teologie Ortodoxă

A devenit o tradiție ca in fiecare an in luna mai, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia sa fie organizat un simpozion international. In acest an evenimentul are ca tema, Euharistia si Martiriu de la vechile catacombe la temnitele comuniste.

Simpozion International la Facultatea de teologie Ortodoxa

 

Pentru trei zile, 6-8 mai, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia va fi gazda Simpozionului International, Euharistia si Martiriu de la vechile catacombe la temnitele comuniste. La eveniment participa personalitati din tara si strainatate.

Evenimentul a fost deschis astazi cu slujba Te Deumului, oficiata de IPS Irineu, arhiepsicopul Alba Iuliei, la Capela Facultatii de Teologie Ortodoxa in prezenta invitatilor si a studentilor.

In cadrul simpozionului vor sutine prelegeri pe subiecte legate de tema evenimentului, IPS Irineu Pop, arhiepiscopul Alba Iuliei, prof. Univ. Dr Herman Engelhardt, Prea Sfintitul Nicodim Nicolăescu, Prea Sfintitul Gurie Georgiu, Cornelia Delkeskamp-Hayes, Mark, Cherry, Marius Oprea precum si cadrele didactice ale Facultatii de Teologie din Alba Iulia si alti invitati din tara si strainatate. In acest evenimentul va cuprinde si deplasari la Aiud la Rapa Robilor, miercuri unde vor fi de asemenea sustinute prelegeri. Joi participantii se vor deplasa intr-o excursie tematica la monumentele de spiritualitate si martiraj din judetul Alba pe traseul Alba Iulia-Aiud-Turda-Cimpeni-Abrud-Zlatna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *