Cugir – orașul “uitat” de autostradă…

Autostrada Orastie-Sibiu trece pe langa Cugir ca rapidul prin halta. Orasul de la poalele Draganei a fost izolat, nu are iesire la aceasta moderna sosea de mare capacitate. In opinia primarului Adrian Teban, principala responsabilitate o poarta fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.

Cugir-orasul-uitat-de-autostrada

Municipiul Sebeș are trei ieșiri la autostradă, există un nod și la Cunța, iar Cugirul, oraș cu o importantă viața economică, a fost scos din schemă, izolat din acest punct de vedere. E absurd, dar posibil într-o țară în care se fac terenuri de fotbal în pantă și grandioase săli de sport în sate uitate de lume. Primarul Adrian Teban este extrem de dezamăgit de faptul că orașul Cugir a fost lipsit de o legătură directă la autostradă și arată cu degetul spre fosta guvernare PDL, pe care o consideră responsabilă de această stare de fapt.

Privarea Cugirului de ieșire la autostrada Oraștie-Sibiu face parte dintr-o mai veche politică de marginalizare a orașului la nivel județean, consideră primarul Teban.

Un amplu interviu cu primarul Adrian Teban pe acest subiect, dar și pe teme de administrație locală, puteți urmări vineri, 28 martie, de la ora 19.30, în cadrul emisiunii „Alba în Actualitate”.

8 Responses to Cugir – orașul “uitat” de autostradă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *