PARINTELE JURCAN, UN MODEL DE PROFESOR SI DE SLUJITOR

Parintele Emil Jurcan este o personalitate cunoscuta in mediile bisericesti si in cele intelectuale. Slujeste de 19 ani, cu seriozitate si credinta, la Biserica „Sfantul Mina“ din Alba Iulia indeplinind, in acelasi timp, cu succes functia de profesor si decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa. 

parintele-jurcan-un-model-de-profesor-si-de-slujitor

Cu toate ca munca de la catedra si viata de slujire in Hristos pot parea multora fara nicio legatura, pentru parintele Emil Jurcan aceasta lipsa de concordanta este doar aparenta. In planul complex al realitatii adevarate si profunde, cele doua paliere nu pot exista una fara cealalta. 

In ceea ce priveste vocatia de preot, parintele Emil Jurcan considera ca un bun slujitor al lui Dumnezeu este acela care are, in primul rand, o relatie sincera cu Divinitatea.

Parintele Emil Jurcan slujeste, din anul 1995, comunitatea de credinciosi din Biserica „Sfântul Mina“ din Alba Iulia. De altfel, doctor in Telogie Dogmatica, parintele Jurcan si-a inceput cariera didactica in anul 1991, ca profesor al Seminarului Teologic din Cluj-Napoca. Intre anii 1995 si 1999, a fost profesor la Seminarul Teologic din Alba Iulia, iar intre 1999 si 2002, lector la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, al carei decan este in prezent. Intre volumele semnate de parintele Jurcan, se numara: “Duhul Sfant si provocarile contemporaneitatii“; “Femeia in marile religii şi teologia feminista ca provocare a lumii contemporane”, “Maestrul oriental si duhovnicul crestin“. Mai multe, insa, despre viata de slujire in Hristos a parintelui Emil Jurcan, cat si despre cariera didactica universitara a acestuia, puteti afla Sambata, de la 20. 30, urmarind emisiunea Stil de viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *