Ferma de vaci de lapte la Berghin

Cele aproximativ 4500 de hectare de teren arabil din comuna Berghin sunt exploatate, in mare parte, de doua firme, una romaneasca, alta germano-olandeza. De altfel, investitorii straini vor din aceasta primavara sa puna bazele unei mari ferme de vaci de lapte pe raza comunei.

 

ferma-de-vaci-de-lapte-la-berghin

Din 2000 încoace, primar în Berghin este democrat-liberalul Vasile Bica. În cei aproape 14 ani de mandat, primarul a reusit, cu un buget mic și prin accesarea fondurilor europene să finalizeze o serie de obiective precum asfaltarea și pietruirea drumurilor, alimentarea cu apă a celor patru sate componente, realizarea rețelei de canalizare în trei din cele patru localități ale comunei, reabilitarea și modernizarea caminelor culturale și a școlilor, iluminatul public, transformarea unui imobil într-un modern sediu al primăriei. În perspectivă, asfaltarea străzilor este unul din obiectivele prioritare.

Ca peste tot în mediu rural, agricultura este principala ocupatie a sătenilor. Cum, însă, populația este îmbătrânită, cele aproximativ 4500 de hectare de teren arabil sunt lucrate, în mare parte, de doi importanți investitori, unul din țară, altul din străinătate. Acesta din urma, e vorba de o firma germano-olandeză, intenționează din acest an să investească și în zootehnie.

Ferma de vaci de lapte va avea, pentru început, 2500 de capete de animale, dar investitorii străini vor în timp să ajungă la 5000 de bovine, asigurând astfel între 70 și 100 noi locuri de muncă.


 

0 Responses to Ferma de vaci de lapte la Berghin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *