Schiati pe zapada, la Sureanu

Domeniul Schiabil Sureanu din Muntii Sebesului a devenit in aceasta iarna principala destinatie a celor care iubesc sporturile de iarna, la nivel national. Explicatia ar fi aceea ca aici, spre deosebire de alte partii din Romania, zapada s-a mentinut foarte bine, asta, in ciuda lipsei de precipitatii.

 

schiati-pe-zapada-la-sureanu

Iarna aceasta partiile de la Domeniul Schiabil Sureanu au fost efectiv luate cu asalt de catre turisti din toata tara. Problemele cu drumul de la barajul Oasa pana la baza partiilor nu i-au speriat pe cei pasionati de schi. Masini din aproape toate judetele tarii puteau fi vazute la fiecare sfarsit de saptamana in parcarea din apropierea punctului de plecare a Telescaunului Aușel.

Avantajele Domeniului Schiabil Sureanu fata de alte infrastructuri de acest gen din tara, sunt altitudinea – peste 1800 de metri – si pozitionarea nordica. Acestia sunt factorii principali care determina pastrarea unui strat consistent de zapada pe o perioada destul de lunga din an. Daca pe alte partii din Romania, nici chiar tunurile de zapada nu au putut compensa lipsa precipitatiilor, la Sureanu s-a schiat pe zapada naturala.

In acest sezon unitatiile de cazare din Poarta Raiului si Luncile Prigoanei au fost deosebit de solicitate de catre cei care au venit la schi. Informatii despre Domeniul Schiabil Sureanu, puteti gasi pe pagina schisureanu.ro sau pe pagina de facebook: Partiile Domeniul Schiabil Sureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *