Salvatorii din Apuseni au primit crucea arhiepiscopală

Duminica, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, salvatorii din Apuseni au fost raspaltiti cu cea mai inalta distictie oferita de biserica persoanelor din afara clerului. Crucea arhiepiscopala a fost inmanata de Inaltpreasfintitul Irineu, arhiepiscopul de Alba Iulia.

salvatorii-din-apuseni-au-primit-crucea-arhiepiscopala

Pentru inmanarea distinctiei arhiepiscopale la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia au fost invitati 11 localnici din comuna Horea: Valentin Nicola, Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif, Ioan Neag, Ioan Ciprian Trif, Sorin Trif, Ardelean Todea,Petru Trif, Corneliu Olar si Nicolae Oneţiu. 

După festivitatea de înmânare a distincţiilor, preoţii şi sutele de credincioşi aflaţi în biserică i-au aplaudat pe localnici şi le-au cântat “La mulţi ani”. 

In cadrul aceleiasi slujbe au fost rostite rugăciuni pentru studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan, care şi-au pierdut viaţa în accidentul de avion din Apuseni.

 Locuitorii din Alba au fost impresionaţi de decizia Bisericii şi s-au bucurat că aceşti oameni au fost rasplatiti pentru faptele lor.

Va reaminitim ca in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, ce a avut loc pe pe 20 ianuarie, doi oameni au murit şi alti cinci au fost răniţi, patru dintre acestia fiind încă internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *