Recomandări pe timp de ceață

Desi ne bucuram cu totii ca avem temperaturi blande pentru aceasta perioada a anului, mai putin imbucuratoare este ceata densa. Mai ales soferilor, aceasta da mari batai de cap. Cum putem evita evenimentele rutiere neplacute pe timp de ceata dar si in ceea ce priveste celelalte aspecte meteo specifice iernii, va spunem in cele ce urmeaza. 

recomandari-pe-timp-de-ceata

Ceata a pus stapanire si peste judetul Alba in ultima perioada. Mai ales pe timp de noapte, vizibilitatea este extrem de redusa din cauza cetei dense. In aceste conditii, soferii sunt sfătuiți să fie atenți în trafic, să conducă prudent și să aibă în vedere mai multe aspecte:

– Dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece.
– Informarea asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
– Evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
– Echiparea autoturismului cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.
– Utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
– Păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă.
– Respectarea indicaţiilor agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *