Doua noi focare de trichineloza

Inca 14 cazuri de trichineloza au fost inregistrate astazi, la Capilna si Aiud. Numărul acestora ar putea să crească in urmatoarea perioada.

doua-noi-focare-de-trichineloza

 

Direcția de Sanatate Publică a anuntat astazi ca s-au descoperit incă doua focare de trichineloză in Alba după cele descoperite la Aiud si Blaj zilele trecute. In urma analizelor, 10 persoane din Capalna si patru din Aiud s-au contaminat cu trichineloza după ce au consumat carne de porc infestată.

Trichineloza este o boală răspândită în întreaga lume fiind determinată de un vierme nematod Trichinella spiralis, care ajunge in organismul uman in urma consumului de carne infestata. Omul se infestează prin consum de carne de porc, în principal.

La om majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însă există şi forme clinice de boala cu evoluţie severa care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc. Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerata, de masivitatea infestării ei şi de rezistenţa organismului.

Următoarele semne clinice sunt sugestive pentru diagnostic: tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri vărsături), care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestata, febră, edeme palpebrale şi faciale însoţite de conjunctivita, dureri musculare şi adinamie. Boala nu se transmite interuman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *