Dosar electronic de sănătate, din aprilie 2014

Trebuia sa fie operational inca de la inceputul anului, insa din pacate, nu s-a intamplat asa. Exista insa promisiuni ca va putea fi accesat din luna aprilie a acestui an. Vorbim despre dosarul electronic de sanatatate, un nou sistem informatic care va fi la dispozitia pacientilor. 

dosar-electronic-de-sanatate-din-aprilie-2014

CNAS a menţionat ca Dosarul Electronic de Sănătate va fi testat timp de o lună, începând cu 21 martie 2014, iar după data de 21 aprilie 2014 va intra efectiv in producţie.

Odată cu implementarea acestui sistem, dosarul pacientului va fi iniţializat si populat cu datele medicale care deja exista in sistemele informatice ale CNAS, la prima vizita la medic.

Potrivit precizărilor CNAS, pacienţii vor putea consulta Dosarul Electronic de Sănătate prin intermediul unui portal web. De asemenea, ei vor putea solicita medicilor vizualizarea informaţiilor medicale cuprinse în dosar, prin intermediul aplicaţiilor informatice pe care aceştia le utilizează în mod uzual sau prin intermediul portalului web dedicat medicilor. Accesul la datele din dosarul electronic de sănătate nu sunt de uz public, ele sunt date cu caracter personal, care pot fi accesate doar de pacient sau reprezentantul legal al acestuia şi de către medicul curant al pacientului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *