Atenţie la ţepele prin telefon!

Din dorinta de a obtine insemnate sume de bani, alte doua persoane din judetul Alba au cazut victime inselaciunilor prin telefon. Politistii fac cercetari pentru identificarea autorilor si le recomanda tuturor cetatenilor sa fie sceptici atunci cand sunt anuntati din senin, prin telefon, ca au castigat bunuri si sume importante de bani.

atentie-la-tepele-prin-telefon

In data de 23.01.2014, Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată de un cetăţean în vârstă de 67 de ani, cu privire la faptul că în data de 22.01.2014, a fost contactat pe telefonul fix, de către o persoană care s-a recomandat ca fiind reprezentatul unei societăţi de telefonie şi care l-a anunţat că este câștigătorul unui premiu aniversar în valoare de 9.000 de euro, condiţionând intrarea în posesia premiului de depunerea într-un cont a sumei de 8.200 de lei.
Bărbatul a depus suma de bani în contul indicat iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.
În acelaşi mod a fost înşelată, în data de 21.01.2014, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Baia de Arieş, care a fost păgubită de suma de 8.000 de lei.
În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.
Pentru a NU deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, oamenii legii recomanda tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani.
– Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.
– Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

De asemenea, o atentie sporita sa manifestati si in alte cazuri in care va sunt solicitati bani prin telefon. O alta metoda prin care zeci de romani sunt inselati zilnic, este metoda accidentului. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *