Sindicatul RMGC : “Parlamentul ne-a semnat condamnarea la moarte

Legea Minelor a primit ieri aviz negativ din partea Camerei Deputatilor. Decizia insa nu este pe placul tuturor. Sindicatul Viitorul Mineritului din cadrul companiei Rosia Montana Gold Corporation considera ca prin respingerea modificarilor de la legea minelor, Parlamentul a semnat “condamnarea la moarte” a minerilor si ingroparea mineritului si a mii de locuri de munca.

 

sindicatul-rmgc-parlamentul-ne-a-semnat-condamnearea-la-moarte

 

 

Sindicaliştii se consideră trădaţi de cei cărora le-au acordat voturi şi de care nu se simt reprezentaţi.

“Am rămas trăzniţi când am văzut votul de astăzi din Camera Deputaţilor, prin care s-a pus cruce mineritului în România! Dezamăgirea noastră este cu atât mai mare cu cât am sperat că, o dată ajunsă în Parlament legea minelor, aceşti oameni cărora le-am dat votul nostru vor arăta că le pasă de noi şi de familiile noastre. Aleşii poporului votează împotriva poporului, nu ne reprezintă. Cum să iasă România din sărăcie, dacă nu se face legislaţie care să ajute România să se dezvolte? Noua lege a mineritului a fost considerată o lege bună si necesară, iar liderii politici, de la putere şi din opoziţie, ne-au asigurat de sprijinul lor, dar au votat împotriva noastră. Este o vorba românească: să mori cu dreptatea în mână”, se arata într-un comunicat de presă semnat de preşedintele sindicatului, Cristian Albu.

Sindicaliştii consideră că legea ar fi dat un viitor mineritului, dar acum zona este condamnată la sărăcie.

Reprezentanţii angajaţilor de la RMGC mai afirmă că speră, în continuare, că mineritul are un viitor în România.

 

“Domnilor parlamentari, ne-aţi dezamăgit şi ne-aţi abandonat! Mineritul este o activitate care a pus pâine pe masă la milioane de oameni, de când există România. Iar acum îi întoarcem spatele, ca şi cum am avea ce pune în loc. Copiii noştri cu siguranţă vor pleca din ţară, în ţări unde sunt respectate valorile, iar noi nu vom putea să le spunem că au de lucru la ei acasă. Roşia Montană şi alte localităţi miniere cu tradiţie depind de minerit! Singura noastră speranţă este ca, dincolo de votul de astăzi, clasa politică să schimbe strategia în al doisprezecelea ceas şi să dea mineritului un viitor în România, în timpul vieţii noastre!”, se mai afirmă in acelasi comunicat de presa. 

2 Responses to Sindicatul RMGC : “Parlamentul ne-a semnat condamnarea la moarte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *