Sfantul Ierarh SPIRIDON, Facatorul de Minuni

In fiecare an, pe 12 decembrie, Biserca ortodoxa il sarbatoreste pe Sfantul Spiridon. Numit si facatorul de minuni, Sf. Spiridon esete unul dintre cei mai aprigi apărători ai dreptei credintein perioada primului sinod ecumenic de la Niceea. 

 

 

 

 

sfantul-ierarh-spiridon-facatorul-de-minuni

 

 

Sfantul Spiridon s-a nascut in Cipru, in jurul anului 270, si a fost pastor de oi. Numele sau provine de la cuvantul “spiris” care, in limba greaca, inseamna “cosulet”, ca urmare a smereniei sale de a purta pe cap o scufie din papura, in locul mitrei episcopale. Dupa moartea sotiei sale, alege sa duca o viata ascetica, ajungand episop al Trimitundei, o cetate din apropierea orasului Pafos.

Fiind plăcut inanintea lui Dumnezeu, Sfantul Spiridon s-a învrednicit cu darul facerii de minuni, vindecând boli ce păreau imposibil de tămăduit şi izgonind duhuri rele prin puternicele sale rugăciuni.

Datorita minunilor facute in timpul vietii, Sfantul Spiridon este considerat ocrotitorul spitalelor si a celor bolnavi, tocmai de aceea multe spitale ii poarta numele.

De Sfantul Spiridon, in biserici se face agheazma care-i fereste pe oameni de boli primejdioase, existand totodata obiceiul ca cei credinciosii sa duca colac la Biserica. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *