Ponta și Șova în inspecție la autostrada Orăștie-Sibiu

Premierul Victor Ponta si Ministrul pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova au fost prezenti vineri la Sebes. Inainte, cu circa doua saptamani, de inaugurarea loturilor 1 si 2 ale autostarzii, acestia au vrut sa vada, la fata locului, care este stadiul de realizare al autostrazii OrastieSibiu si in judetul Alba.

 

 

 

ponta-si-sova-in-inspectie-la-autostrada-orastie-sibiu

 

Dupa ce a facut o inspectie pe santier, venind pe autostradă de la Cunța, Ministrul Șova, a declarat că lucrările sunt aproape finalizate. 

In plus, pentru a constata daca lucrarile sunt de o buna calitate, Dan Sova a facut si un mic experiment. 

Potrivit Ministrului Sova inaugurarea lotului 1, 2 si 4 din autostarda Orastie-Sibiu ar urma sa aiba loc inainte de Craciun.

In schimb, la lotul 3 din cauza problemelor care exista in zona cu terenul, încă se lucrează. Asa ca inaugurarea nu va fi facuta decat la anul, cel mai probabil in luna octombrie sau noiembrie. 

Si premierul Victor Ponta considera că autostrada trebuie deschisă înainte de Crăciun, deoarece traficul, in aceasta perioada, este intens în zonă. 

Punctand importanta acestei autostarzi, Victor Ponta a vorbit, de asemenea, despre viitoarele proiecte de autostarda, ce se vor derula in zone diferite ale țarii, cat si despre desemnarea castigatorilor pentru contractele pe cele 4 loturi ale autostrăzii Sebeș-Turda din 19 decembrie. 

Legat de întârzierile la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, premierul a declarat ca se va informa si daca va fi cazul, va da si sancţiuni.

Întrebat dacă va fi prezent la inaugurarea celor trei troansoane ale autostrăzii, Ponta a răspuns că depinde de cât de mare va fi inaugurarea. Insa, esential este, in opinia sa, ca inauguararea sa fie facuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *