“INVESTIM IN VIITORUL TAU”

ADR Centru a organizat astazi Conferinta regionala privind stadiul implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru. Evenimentul si-a propus sa analizeze, prin prezentarea si vizualizarea rezultatelor proiectelor, impactulul acestui program in Regiunea Centru.

 

 

investim-in-viitorul-tau

La conferinta au fost prezenti principalii parteneri implicati in demararea programului REGIO din Regiunea Centru si in procesul de absortie a fondurilor europene gestionate de catre ADR Centru. Evenimentul a ilustrat astfel celor prezenti rezultatele investitiilor de peste 200 de milioane euro absorbite in Regiunea Centru pentru dezvoltarea echilibrata si reducerea decalajelor economice din cele sase judete din centrul tarii. Pentru a constata rezultatele obtinute pe fiecare axa, s-a facut o anliza a stadiului implementarii Programului Operational Regional 2007-2013, in Regiunea de dezvoltare Centru, la data de 30 noiembrie 2013. 

Fondurile au fost investite in modernizarea oraselor, repararea si constructia drumurilor, renovarea si dotarea spitalelor,a scolilor, extinderea centrelor de asistenta sociala pentru tineri si varstnici, restaurarea unpr cetati si biserici. De precizat, ca in reabilitarea obiectivelor de patrimoniu istoric s-au investit peste 60 milioane euro, alturi de modernizarea hotelurilor, reabilitarea staiunilor turistice sau crearea de structuri de agrement.

Nu au fost omise, in cadrul conferintei, nici prezentarea problemelor pe care le-au intampinat pe proiectele prezentate, cei implicati, si modul in care s-a gasit o rezolvare. Iar, la final, subiectul, care a atras atentia celor prezenti, a pus accentul pe fondurile nerambursabile si distribuirea lor in perioada 2014-2020. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *