Fii milostiv, daruieste viata

Asociația Tinutul Tibreanului si Parohia Ortodoxă Tibru, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Alba, demareaza vineri campania de donare de sange ”Fii milostiv, daruieste viata!”. Campania se va derula pe o perioada de sase luni.

 

 

fii-milostiv-daruieste-viata

Prima acțiune din cadrul acestei campanii va demara vineri, 13 decembrie, ora 8, 30, la Centrul de Transfuzii din Alba Iulia, în curtea Spitalului județean

Cei care doresc sa doneze sange sunt invitați să se alăture campaniei și să se prezinte la Centrul de Transfuzii din curtea Spitalului județean Alba, pentru a dărui un strop de sânge și a salva o viață.  

Pentru a putea dona trebuie îndeplinite următoarele condiții:  Vârsta cuprinsă între 18-55 ani; Greutate corporală minimă a donatorului: 50 kg; Tensiunea arterială normală; Donatorul să nu prezinte intervenții chirurgicale în ultimile 6 luni; Să nu fi avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bluceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele. Să nu fi consumat grăsimi și băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înaintea donării. Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Donatorii vor beneficia de: 7 tichete de masă; 1 zi liberă (ziua donării); O serie de analize medicale gratuite la fiecare donare; Adeverință pentru obținerea unei reduceri de 50% pentru transportul în comun pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *